DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

2015

PROSINEC

********************************************************************************************************************************************************************************************************

LISTOPAD

********************************************************************************************************************************************************************************************************

10.-11.10.2015 BUDĚJCKEJ EXTREME

A je to tu. L L L

Poslední flyballový turnaj sezony……….. věděli jsem že to přijde, ale netušili, že to přijde tak brzo….. ani jsme se nenadáli a už je tu konec.

V pátek odpoledne vyrážíme do Českých Budějovic. Ubytování na stejné ubytovně jako loni a pak už jen spánek a těšit se na druhý den.

CB I ve složení Linetka, Dáreček, Gerry, já a jako výpomoc  Max.  V sobotním ST se nám dařilo celkem dobře, ale naše dlouho vytoužená 16-tka pořád nikde. Semo tamo nějaká chybička a tak do nedělního DE postupujeme z ….. místa s ….. časem.

V neděli  jsme netušili, že postoupíme tak daleko a dokonce, že porazíme Dog Dragons. To bylo takové naše malé vítězství. Vyběhali jsem si 4.místo v první divizi. A byli jsme za to moc rádi. Turnaj jsme si opravdu užili a běhali naplno. Musím za nás všechny napsat, že se nám celou zimní pauzu bude stýskat, jen doufám, že občas nějaký ten trénink bude . Ale podle toho co jsem vyposlech by měl být a měli by jsme se pořádně zaměřit na otočky a rychlost. 

                                                                                                                                                                                                              

*******************************************************************************************************************************************************************************************************

3.10.2015 DISC HUNTERS DISTANCE – NOVÉ STRAŠECÍ

Máme tu další sobotu a sní jednodenní frisbee závody kousek za Prahou. Tato akcička se nám velice líbila, méně lidí a skvělá atmosféra, a dokonce skvělé výsledky.

Po příjezdu jsme se vyvenčili, paničky pomohly s některými věcmi při dostavby hřiště a už jsme mohli jít na to. Všem se nám dařilo skvěle, nebudu se moc rozepisovat a rovnou vám napíšu jak jsme dopadli:

                                                                                                                                                                                                              

*******************************************************************************************************************************************************************************************************

 

ŘÍJEN    

*********************************************************************************************************************************************************************************************************

20.9.2015 TSN MĚLNÍK

V neděli ráno vstáváme s paničkou časně z rána a odjíždíme do Mělníka. Čeká nás flyballový turnaj. V oslabení bez Gerryho, který statečně bojoval ve Freestyle v Roudnici. Ale nebojte se, posily jsme měli a to úžasné. Dixi a Lízu z Laviny. A jak nám to běhalo v první divizi? Parádně, i když jsem běhal s Věrkou, protože panička musela zpátky na frisbee zaběhl jsem si svůj odsobáček , konečně pod 4 vteřiny.  Věrka mě pouštěla skvěle, i starty nám šly. A tak mů j osobáček je 3,96 na 25 cm překážkách.  CB I si i díky Líze a Dixince vylepšili svůj rekord na 16,56 a 1.místo v první divizi už bylo jen třešničkou na dortu. Byl to skvělý den a doufáme, že i bez posil si tu 16-tku v Budějovicích dáme.

                                                                                                                                                                                                 

********************************************************************************************************************************************************************************************************

18.-19.9.2015 MČR V DOGFRISBEE, ROUDNICE NAD LABEM

Tak je tu pátek ráno a jedeme do Roudnice. Čeká nás poslední mistrovství v tomto roce, tentokrát republika ve frisbee.

Hned odpoledne v pátek je na programu naše disciplína a to Quadruped. Byl jsem z toho malinko nervozní, to víte obhajovat titul z loňského roku……… přece jen co kdyby. Ale nebudu vás moc napínat. Moc nefoukalo, tak tu žádné světové rekordy nečekejte, ale přece jen jsem s Týnou měli nejdelší hod a to 57 m a probojovali jsme se až na 1.místo  a titul MISTR ČESKÉ REPUBLIKY V QUADRUPEDU  je opět na rok náš.  Dokonce jsem dostal dva krásné poháry, jeden za 1.místo a jeden za titul. No prostě paráda J

V sobotu mě a Gerryho čekala SMD. S Týnou jsme se během roku kvalifikovali oba, a tak jsme opět bojovali o titul. Ale bohužel titul ani pro mě ani pro Gerryho se nekonal. První kola byla celkem v pohodě, ale druhá se nedařila a tak jsem skončili na  14.místě a Gerry o kousek za mnou na 17.místě. Nu což, museli jsem taky něco nechat ostatním J.  Ale Týna si zpravila náladu alespoň oceněním za nejlepšího Juniora v SMD.

V sobotu si náš benjamínek Exík střihnul PTT. A světe div se postoupil do semifinále z posledního 16 .místa . A tak bojoval a bojoval, ale řeknu vám, mohl běžet o hodně rychleji a vyhrál by to, nebo alespoň bednu by měl, takhle skončil na 4.místě. Tak jsem mu to s Gerrym hned vysvětlili, že musí utíkat zpátky za paničkou jako na flyballe, tak doufám, že už to příště bude lepší. 

A v neděli. No to nejdříve časně z rána odjel Exík s paničkou do Mělníka na flyball. Jelikož se Gerry kvalifikoval do Freestyle tak nemohl Exík nechat Crazíky ve štychu a pouštěla ho Věrka, a panečku jak Exík běhal. Ale o tom vám prý napíše něco sám.

A pak už tu byla královská disciplína a to Freestyle. A jak se nám vedlo? No nebylo to nejlepší, ale také ne úplně špatné. Prostě dneska zrovna nebyl ten správný den ať už pro psíky nebo pro paničky. Nebudu to moc rozepisovat a rovnou vám prozradím, že já  jsem skončil na 10.místě a Marcela s Gerrym na 13.místě.

Víkend  to byl skvělý a my už pomalu začínáme tušit, že se blíží konec sezony a s ním i zimní pauza.  Ale ještě nás něco málo čeká a tak si to užijeme pořádně, aby bylo na co v zimně vzpomínat.

                                                                                                                                                                                                                  

*******************************************************************************************************************************************************************************************************

13.9.2015 BONITACE  SVOJANOV  ANEB „JAK MÁM DÍKY PANIČCE O PÍSMENKO NAVÍC“

Dnes je ten den, kdy se prý mám stát chovným psem. Sice tomu moc nerozumím, ale Barča mi na internetu zjistila, že pojedeme na bonitaci a tam rozhodčí posoudí, jestli jsem krásný, zdravý a úžasný na to, abych mohl mít oficiálně štěňátka. Tedy…… moje vlastní potomky?  No jen doufám, že s námi pak nebudou všichni bydlet L. No to jsem na to byl hodně zvědavý.

A tak v neděli časně z rána, a když píšu časně tak to opravdu tak bylo……. Už v 5.00 vyrážíme na cestu až za Moravskou Třebovou do Svojanova.

Na místě jsme byli něco málo po 7.30 hod a tak panička šla obhlídnout situaci, postavila stan a čekali jsem co se bude dít. Na jedné bonitaci už panička byla s Dracouškem, tak malinko věděla, ale pak se ukázalo, že toho nevěděla tolik L

Nejdříve jsme vystáli frontu na pořadové číslo, mimochodem měli jsme 1 a pak frontu na měření a čtení čipu. Řeknu vám, že jsem pěkně narostl. 56 cm do výšky a 60 cm do délky. Pak mi přečetli čip že to jsem opravdu já a pak už jsme jen čekali  až půjdeme na řadu. A hned jako první kámen úrazu…… panička si neuvědomila, že by mi chtěl na zuby koukat také někdo jiný než ona. Panebože, to jsme vůbec netrénovali. A že jsme na tu bonitaci trénovali celkem hodně. Chůzi, osahávání celého těla, dokonce i mých intimních partií a zuby. Ale jen s paničkou. Protože když byla na bonitaci s Dracouškem, ukazovala rozhodčímu zuby sama. Bohužel tahle paní rozhodčí ( A. Grygarová) se mi do pusy chtěla kouknout sama. A já na to nebyl připravený……. No a tak když to chtěla panička zachránit, nechtěl jsem ze stresu ukázat zuby ani jí. A tak nás paní rozhodčí poslala pryč, že půjdeme nakonec.  No panička z toho byla smutná a malinko naštvaná, ale spíš na sebe než na mě. Já za to nemohl. Jsme to netrénovali L.

Když na nás přišla řada podruhé, už jsme si to malinko dotrénovali a já už nebyl v takovém stresu, ale přece jen jsem z té paní byl malinko nervozní…….  A začalo se posuzovat. Dle rozhodčí a poradkyně chovu  mám špatnou pigmentaci oka ( ale vidím dobře J ) , přední nohy prý jsou špatně zaúhlené a mám vadu pohybu. No myslím že nemám, běhá se mi celkem dobře……. A díky paničce, která mě málo připravila mám i vadu povahy a temperamentu. A to dokonce za 3. Ale to vůbec nemuselo být,  přece jsem jen nechtěl ukázat zuby, a kdo by z toho nebyl malinko nervozní že?………. Asi na mě byla paní rozhodčí moc přísná L. Vlastně  spíš na paničku.

A tak celý můj bonitační kod je :  l v m cascn p n a/ E2 K1 U1 L1 Z3

A tak jsem k písmenku přišel, ani nevím jak L  Paničko , paničko, vím že tě to moc mrzí, ale myslím, že pokud mě bude nějaká fenka chtít, jistě se na mě se svými páníčky přijede podívat a já jí okouzlím svým šarmem, klidnou povahou a vůbec vším co mám. A pokud bude chtít, i zuby jim ukážem J .

                                                                                                               

*****************************************************************************************************************************************************************************************************

MČR VE FLYBALLE 6.9.2015  MLADÁ BOLESLAV

Tak! A je tu ta dlouho očekávaná neděle! Konečně jsem sedočkal a i já se budu s naším týmem CrazyBalls I  účastnit MČR. Jen doufám, že to nebude taková katastrofa jako ME.  Ale Gerry, ostřílený mazák na MČR ( letošní ročník je pro něj již 3)  mě hned po cestě ujistil, že toho se bát nemusím, že bude všechno v pohodě. A panečku BYLO !!!!!  A my si ten den tak náramně užili. Ale nebudu předbíhat, postupně……..

Co se týká počasí, to nám přálo. Žádný vedro, foukal vítr, pro lidičky trochu zima, pro nás psíky ideální počasí.

V dopoledním ST se nám v prvních bězích moc nedařilo, ale v těch dalších už jsme to vylepšili a s časem 17,15 s jsme do odpolednído DE postupovali z 5.místa. jen škoda, že tam konečně nepadla ta 16-tka. L   Kdyby Kamil nepustil Gerrýška dřív, byla tam. No co, tak na nás čeká příště.  A Gerryho musím fakt pochválit, dneska mu to běhalo úžasně. Je hodně znát, že s námi páníčci dělají rozehřívací cviky před výkonem, co se naučili nedávno na semináři.

A moje maličkost? No vím, že to bude vypadat blbě, ale musím se pochválit. Fakt jsem běhal skvěle a v dopoledním ST jsem měl většinu časů pod 4,20s. A dokonce i mezi psíkama jsem si takové časy udržel, většinou totiž běhám na konci a tak mě nic nebrzdí. Panička říkala něco o tom, že jsem „Pan Úžasňák „ . Bylo krásné jí po dlouhé době vidět na flyballe veselou a šťastnou.

V odpoledním DE jsme se rvali statečně a se ctí. První rozběh proti ALEE jsme vyhráli. Pak se někdy dařilo, někdy ne. To záleželo na tom, s kým jsme zrovna běhali. Na ty, kteří běhají 16-tkové časy ( myslím ty lepší 16) , na ty jsme moc neměli. Přece jen máme ještě co zrychlovat.

A tak jsme bojovali a bojovali ( i když ke konci běhy rychle za sebou nám ubírali hodně energie) a vybojovali úžasné 5.místo z 12-ti nejlepších týmů v ČR.

Musím zmínit dvě naše posily, Coffee a Scottyho. Ty nám moc pomohli. A Andrejky starty? Ty byly skvělé.  Jen ke konci už byla malinko nervozní abychom neprohráli, tak jsme ji vystřídali za Janičku s Linetkou a nasadili rychlou sestavu.

Všichni psíci i páníčci pro toto skvělé umístění  udělali maximum, my s Gerrýškem jsem maximálně spokojení.

Chtěl bych všem moc poděkovat za ten báječný den, za pohodu a klídek ve družstvu.  Byl to prostě super den !!!!!!

                                                                                                                                                                                               

*******************************************************************************************************************************************************************************************************

ZÁŘÍ

*********************************************************************************************************************************************************************************************************

 

FFFF POHOŘANY 29.-30.8.2015

 

Je pátek odpoledne a my odjíždíme s Gerrýškem a Exíkem do Pohořan. Máme tu jeden z posledních freestylových závodů. Pak už jen MČR.

Cesta se malinko protáhla…….. to by jste nevěřili, jak může nadměrný náklad zbrzdit cestu. Na místo přijíždíme skoro za tmy a vykládání věcí a stavění stanů se děje už úplně po tmě.

V sobotu ráno se panička Marcela opět  probudila s oteklýma rukama a vyrážkou po celém těle. Prý alergie na ATB. A tak do Freestyle nastoupím jen já a všichni tři si střihneme SPTF.

Gerry a Exík v superminidistance………. Šlo jim to hodně podobně…13,5 bodu Gery a Exík o trošku lépe a to 15,5 bodu. Na to, že měla Marcela pěkně oteklé ruce házela pěkně. Já s Týnou nachytal 19 bodíků.

Ve Freestyle jsme s Týnou zaváleli slušně, no vlastně jako vždycky.  A mini do Freestyle se také vydařila a tak do neděle nastupujeme z 6.místa.

Večer procházka a pro lidičky Beer Race. No z minulého ročníku vím, že to bylo hustý, ale co se dělo letos. No ještě že tam nebyli žádné malé děti. Skoro pro 18+ J . Všichni si to skvěle užili a pak už jen pařba až do skoro bílého rána.

V neděli jako první na programu dne SPTF. No co vám mám povídat. Gerry pracoval hezky, až na první dva hody. Ale Exan? Asi zapůsobilo to neskutečné vedro, které po celý víkend panovalo……. Kouká po disku, běží pro něj a když už ho má chytit, tak se začne rozhlížet, kde že ten disk je? No malinko zkrat. A tak se propadli až na 34.místo. Gerry se posunul o malinko nahoru na 21.místo. A já, no celkem to ušlo a je z toho 8.místo z 51 týmů.

Ve Freestyle jsem se celkem snažil, jen Týna byla nějaká rozhozená a nekoncentrovaná a tak se nám to moc nepovedlo. Špatné hody a malinko vítr. A tak  jsme vyválčili 8.místo.

Další skvělý víkend za námi a Exík s Gerrýškem už se těší na další neděli. Čeká je MČR  ve flyballe. Tak snad se jim povede lépe než na ME.

                                                                                                                                                                                                                  

********************************************************************************************************************************************************************************************************

22.8.2015 SEMINÁŘ „ PÉČE O FLYBALLOVÉHO PSA…….“ S VERONIKOU GESEIRICHOVOU

 

V sobotu ráno odjíždíme do Svijanského Újezdu. Panička tam pro nás a jiné  psíky z flyballu pořádá seminář o tom, jak o nás pečovat před výkonem, co nám dopřát za relax po výkonu.

Lektorka Verča přijela už v pátek večer a z toho co jsme vyposlechli pod stolem jsme se strááášně moc těšili. Konečně něco pro nás. I když naše paničky se snaží a pracovali s námi i před seminářem. Ale nových nápadů a rad není nikdy dost.

Nejprve lidičky , ale i my psíci ze svých kenelek, poslouchali,  jak naše tělo funguje a co všechno nám při flyballe může ublížit a uškodit.  Potom přišla na řadu praxe a s ní i protahovací část. některé věci se mi moc nelíbili, a tak jsem to dával všemožně najevo. A tak se přišlo na to , že jak občas pokulhávám, tak mám asi malinko hnuté rameno.  A už se těším, až mě Verča napraví, hned po MČR  ve frisbee.

Ale i Exík si užíval protahování. Moc se nám to líbilo a tak doufáme, že si tuhle slast budeme užívat co nejčastěji. Jak po trénincích, tak hlavně po turnajích a závodech.

Dokonce jsme se dozvěděli i pár nových cviků na míčích a byla i praktická ukázka. Bylo znát, že taková podobná cvičení známe, šlo nám to dobře.

Na semináři jsem se toho tolik dozvěděli, co nám dopřát před výkonem, co za relaxaci nám dopřát po výkonu. No to nám to bude skvěle běhat a skákat.

                                                                                                                                                                                                                  

*********************************************************************************************************************************************************************************************************

*********************************************************************************************************************************************************************************************************

14.-16.82015 USDDN EUROPEN CHAMPIONSHIP 2015, DORMAGEN, NĚMECKO

 

Ani ve snu jsme nepomylsel, že mě kluci nechají napsat článek o této události. No je to pro mě ohromná čest a tak jdu s radostí na to.

Ani jsem se nenadáli a byl tu čtvrtek ráno a my kolem 8.00 odjíždíme na to ME ve frisbee. Nikdy jsem s klukama na tak velké akci nebyl a tak se strááááááášně moc těším. Starý Mazáci Mejza a Gerry mi po cestě vyprávěli jak to tam chodí, ať se připravím na to, že tam bude hodně psíků a že některým nebudu rozumnět. Že tam budou i psíci z jiných zemí.  A taky že byli. Na plotě, vedle kterého jsme mělůi postavený stan jsem napočítal 20 vlajek. A každá za jinou zemi. Panečku, to byl mazec.

A tak teď už k samotným závodům. V pátek dopoledne čekal Týnu rozhor v quadrupedu. A potom zařazení do skupin.

Pak už šel na řadu Gerrýšek s Marcelou a jejich Freestyle.  Panečku, ten se jim tak povedl. Gerry makal na 150 % a pochytal kromě dvou disků všechno. Měl jsem z něj velikou radost a panička jak byla spokojená. Zářila jak slkuníčko.

Odpoledne byla pro Exíka a Gerryho na řadě SPTF. No, co napsat, asi bude muset panička začít pořádně trénovat. Nějak se jí nedařilo  a tak oba kluci měli shodně 12 bodů. No to na postup do TOP 50 rozhodně nestačilo.

Odpoledne kolem 16.00 přišla Mejzova hodinka a s ní quadruped. V jejich skupině jich bylo tuším 10. A hned na začátku se jim podařil opět skvělý kousek. Co myslíte? No ano. Opět se hranice SVĚTOVÉHO REKORDU posunula díky této skvělé dvojce až na 84,16 m. No prostě PARÁDA !!!!!!!  Dokonce i američanovi, který dělal rozhodčího, spadla brada. Valil oči, jak to v Čechách umíme.  No ale i když májí nový světový rekord, bohužel se jim nepodařilo postoupit  finále a tak je čekala poslední šance.  Ale bohužel ani tam to nevyšlo a přehodila je Anna Radomská. A tak si k novému rekordu  nepřidali titul ME.  Ale 5.místo je také úžasné umístění.

V sobotu čekala na Mejzíka SPTF i Freestyle. No co dodat? Mejza s Týnou jsou prostě šikulky a v obou disciplínách se probojovali do TOP 50. Ve Freestyle dokonce na 14.místo

Gerry s Marcelou odpoledne nastoupili na minidistance do freestylu ale ani tady se moc nedařilo a tak je 11 bodů odsunulo pod hranici TOP 50. V konečném součtu z toho bylo 53.místo.  A tak pro Exíka i Gerryho závodění skončilo a mohli si neděli užívat jako diváci. A panečku, že se bylo na co koukat.

Ve frestyle  se Mejzovi s Týnou  celkem dařilo a nakonec z toho bylo krásné 16.místo. A dokonce se s Týnou kvalifikovali na finále německého poháru.

V SPTF se jim dařilo o trochu méně ale i tak z toho bylo 30.místo.

Všechny kluky musím pochválit, pracovali skvěle a já se moc těším, až rozšířím jejich řady a budu tak skvělý jako Mejza, ne já budu lepší než Mejza J.

V pondělí ráno jsme vyrazili k domovu. Příští rok bude ME ve frisbee tady u nás v Čechách a já bych klukům přál jen to nejlepší umístění a Mejzíkovi konečně ten titul.

                                                                                                                                                                                                           

******************************************************************************************************************************************************************************************************

7.-9.8.2015 ME VE FLYBALLE, NĚMECKO- EMTMANNSBERG

KONEČNĚ!!!!!!! Konečně jsem se dočkal!!!!! Moje první ME ve flybelle. Vlastně oba jsem se s Gerrýškem  moc  těšili. I když je Gerry ostřílený závodník, na ME ještě nikdy nebyl.

A tak ve čtvrtek před obědem vyrážíme směr německo. Cesta nám pěkně ubíhala, sem tam jsme si s dvounožci odskočili na nějakou tu kešku. No , ale to jsme netušili, že Vojtík je takový nešika a na první kešce hned za hranicema s Německem si roztrhne nohu o svodidlo. Když ho panička ošetřila rozhodla, že se to musí zašít a tak jedeme cca 50 km zpátky do nemocnice na šití.

Po 2,5 hodinovém zpoždění  opět vyrážíme na cestu. Teď už snad bez nehod. Něco málo po 20.00 hodině dorážíme na místo. V autě bylo o hodně lépe, máme totiž klimatizaci, ale venku , no řeknu vám to bylo peklo. I v tuto pozdní hodinu ještě stále 26 stupňů  . Malinko se toho vedra začínám obávat. Snad to všichni ve zdraví přežijeme.

V pátek jsem čekali, až přijede další část lidí z CB. Došli jsme se vykoupat do nedaleké říčky, to vám byla parádička. Těšili jsem se na sobotu, kdy běhali  CB III. Naše chvíle měla přijít až v neděli.

Panička nabíjela CB III a tak jsme po chvilkách  sledovali, jak jim to jde. Snažili se a vcelku se jim dařilo. Nakonec z toho bylo krásné 3.místo v 11 divizi.

A konečně je tu neděle a s ní i náš den!!! KONEČNĚ!!!!

Za nás psíky musím napsat, že jsem se snažili moc. Jen občas nějaký ten páníček udělal chybu a pustil nás o trošku dřív. A tak jsem v dopoeldním ST zaběhli 4 nejrychlejší čas. V odpoledním DE jsme díky páníčkům oba běhy prohráli a tak jsme skončili na 6.místě ve 3 divizi. Ale abych neházel všechno jen na páníčky, i někteří psíci udělali chybu.

Byl jsem moc zklamaný, i Gerry, protože my jsem do toho dali opravdu VŠECHNO !!!!   .I když se na nás podepsalo to odporné vedro, my makali na 100%.  Nu což, tak třeba na ME vyrazíme i příští rok  a bude to o hodně lepší.

V neděli odpoledne vyrážíme k domovu a s Gerrýškem v autě přemýšlíme o příštím víkendu. To nás čeká další ME. Tentokrát ve frisbee.  Také moje premiéra.

                                                                                                                                                                                                      

***********************************************************************************************************************************************************************************************************

 

SRPEN

*******************************************************************************************************************************************************************************************************

18.-19.7.2015 VISEGRAD DOGFRISBEE, ŠALA, SLOVENSKO

A jak naznačil Dastík, hned po táboře jsme vyrazili směr Slovensko. Je tu další freestylový víkend a další závod do série European Quadruped series 2015. V tom velkém horku byla cesta poněkud náročná….ještě že máme kliamtizaci. Na místo jsem dorazlili cca kolem 20,30 h a vedro bylo pořád jak v pravé poledne.  No bude to asi velmi náročný víkend.

Kromě Dastíka nás nás všechny čekala nějaká ta disciplína. Já jsem závodil v SPTF, Mejza v Quadu a Freestyle a Gerrýšek v SPTF a Freestyle. Ještě že Týna měla rozum a Mejzíka odhlásila ze SPTF. V tom vedru by to bylo zničující.

Tak čím začít. Jako první byl na řadě Mejzík a Quad. Ve skupině se jim nedařilo a tak se do finále museli probojovat z poslední šance. A tak mohl Mejzík sbírat síly na nedělní finále .

Poté byla na programu SPTF a s ní já a Gerry.  Mě se dařilo méně než jemu. Ale musím se taky trochu pochválit, koukal a chytal jsem pěkně. I Gerrymu se dařilo.  Sice to nebylo na průběžné umístění na bedně, ale šlo mu to . A pak už byly na programu první kola freestylů . MarceleGerrýškem začalo dost foukat a vítr se na jejich známkách podepsal. No kdyby to Marcela víc roztáčela, bylo by to lepší, ale co, snažili se  .

A Týna s Mejzíkem celkem váleli. Na to, že jim taky foukalo to bylo super.  Už se mi z toh velkýho vedra vykouřili z hlavy průběžné výsledky, a tak to na konci shrnu všechno dohromady. Poprosím Barču, aby mi to někde našla na internetu.

Jak jsem již psal, celý víkend bylo nesnesitelné horko , a tak jsme byli úplně blahem bez sebe, když jsem vyrazili na koupání do místního Váhu. To bylo počvachtáníčko . Panečku, i Vojta se cachtal jak malej kluk. Dastík chodil s Kamilem okukovat místní kešky a krásy slovenska.  A že toho nachodili celkem dost, Dastík vždycky přišel, vykoupal se  a spal jak miminko. Dokonce jsem ho museli i na večeři vzbudit.

V neděli byla na programu druhá kola.  Moje SPTF byla krásná. Škoda, že se nám takto nepovedlo první kolo. Za to Gerry exceloval!!!!!!  Asi jeho první historická NULA!!!  Opravdu za celé kolo nechytil vůbec nic. No panička z toho byla trochu překvapená. A Gerry…… ten to pro jistotu ani neokomentoval.

A druhá kola freestylů…… Gerrymu s Marcelou se povedlo víc. Víc to panička roztáčela a neházela hody, které ve větru špatně lítají.  A Týna s Mejzou… druhé kolo se jim povedlo o trochu hůř a MD jim také moc nevyšla a tak z toho nakonec bylo 6.místo . A Gerry obsadil 8.místo.

V SPTF jsme dopadli takto: já si po druhém kole trošku polepšil a vyšplhal se na 12místo.  Gerry, ten se hooodně propadl, a to na 22.místo.

Největší událostí neděle bylo finále Quadrupedu.  Nemám tušení, jak to ta Týna s tím Mejzíkem dělají, ale opět tu máme pokoření světového rekordu. Tentokrát to Mejza krásně chytil na 83 metrech. Finálem propluli ti dva šikulkové bez ztráty kytičky a tak si odvážejí 1.místo. Jsou to prostě borci.

No a pak už jen vyhlášení a cesta domů, ještě v autě jsme probírali ten nový rekord a gratulovali Mejzovi.

                                                                                                                                                                                                             

******************************************************************************************************************************************************************************************************

 

12.-17.7.2015 FRISBEE TÁBOR JIHLAVA  

Hurá, hurá hurá……. Tak jsem se konečně dočkal!!!! Můj první frisbee tábor v životě. Vlastně můj úplně první jakýkoliv tábor. Už od rána jsem byl jak na trní, pořád jsem někde poskakoval a pletl se pod nohy, všech jsem se musel pořád na něco vyptávat. No kluci mě za chvíli měli plné zuby. Kkolem poledního konečně odjíždíme. Jen škoda, že mě dali do klece na sedačky protože jsem se už nemohl klujů na nic vyptávat. Ale takhle tam měli alespoň trochu pohodlí. Jsem sice malej, ale do kufru už nás je opravdu moc. Asi by jsem potřebovali větší auto. No kdyby jste nám někdo chtěl nějaký věnovat, vůbec by jsme se nezlobili J.

Ale teď už k celému týdnu, koupání v řece, cvičení a vůbec si užívání toho báječného tábora. Kluci už ostřílení táborníci věděli, co je čeká, ale já byl ze všeho jak Alenka v říši divů. Tolik psů, čmuchů a vůbec všeho možného………

První den nás rozdělili do skupina a Gerry s Exíkem a Marcelou byli ve skupině u Míši andrové. A já s Mejzíkem a Týnou u Verči Urbáškové.  A Kamil s Vojtíkem vytvořili svojí vlastní výletovou a keškovací skupinu.

Marcela s Gerrýškem trénovali nové provky do freestylu a celkem se jim dařilo. Myslím, že příští rok se máme na co těšit.  Musí to ještě trochu doladit.

Exík , ten trénoval chytání na krátko, cik-cak,  multiple různými hody, ale HLAVNĚ!!!!!  Chytání a sledování disků na delší hody. A jak jsem tak na něj po očku mrknul, šlo mu to skvěle. Hlavně, aby to zase nezapomněl.

Mejza s Týnou také trénovali nové prvky do Freestyle. To jsem až valil oči, co ten Mejzík  všechno zvládne.  Dokonce se na něj jeden den přijela podívat chovatelka Iveta. Obě paničky i Mejza měli ohromnou radost, že ji po tak dlouhé době opět vidí.

A já? No já s Týnou trénoval hlavně to, aby mě to s ní bavilo. Prý jsem moc fixovaný na Marcelu. A tak jsme hráli vždy jen chvilku, jsem totiž mlaďoch a nevydržím se dlouho soustředit. Občas se někam rozběhnu, prostě je to silnější než hrát frisbee. Ale pracovali jsem na tom s Týnou celý tábor a už je to o hodně lepší. Co se týká hraní a chytání tak už zvládám mini cestu, multiple, dog catch….. no je toho celkem dost.

Ani jsem se nenadáli a byl tu pátek a sním i konec tábora a odjezd na závody na Slovensko.  Za mě musím napsat, že to bylo super…. Můj první tábor jsem si užil náramně a už se těším na další.

Foto :

Jacek Muniak

Tereza CHVOJKOVÁ  

                                                                                                                                                                                                     

*************************************************************************************************************************

DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ

 Ahoj  pravidelní čtenáři našich stránek.........vzhledem k dlouhodobé zaneprázdněnosti naší vrchní překladatelky do psí řeči jsme nuceni vám předkládat naše články tak   trochu v syrovém stavu. Doufáme, že nezanevřete na strohost psaných vět a díky své fantazii se přesunete do našeho psího světa jako naše tlumočnice.                    

********************************************************************************************************************************************************************************************************

11.7.2015  SVATEBNÍ FRISBEE A DOGDANCING PRO MÍRU A LUCKU

Doma to všechno vrcholí připravama na tábor, ale předtím ještě malinko romantiky. Dnes ráno se Marcela s Kamilem krásně oblékli a sladili do žluto, bílo černé  a vyrazili na svatbu jejich kamarádům Lucce a Mirkovi.  No řekněte sami, jak jim to slušelo.

Obřad si užili, oběd také a pak už rychle Marcela vyrazila pro děti a pro všechny psíky, kromě mojí starší maličkosti. Někdo přece ten domeček i s babičkou musí hlídat  . Mají totiž  dnes ukázat dogdancing a dogfrisbee svatebním hostům. A tak Marcela s Exíkem pilně trénovali ukázku na motiv Harryho Pottera. Doma to Exíkovi šlo, ale na svatbě měl asi trému a tak občas něco neudělal jak měl a panička taky něco zapomněla. Ale nebylo to tak hrozné, jak mi kluci vyprávěli. To jen panička je na sebe moc přísná.

A ukázka frisbee ? Ta se svatebním hostům moc líbila. Tolik věcí co kluci , tedy Gerry a Mejza předvedli…….. triky, přeskoky, odrazy……. No jsou to šikulky. A jakou měli děti přítomných radost, když si je mohli pohladit a udělat si s nima fotečku. I dospělí neodolali a fotili se o sto šest  .

Chvíli po půlnoci všichni dorazili domů a kluci už se moc těšili, až druhý den po obědě vyrazí na frisbee tábor. Dastík bude mít premiéru, tak jsem na něj moc zvědavá .

                                                                                                                                                                                                            

*****************************************************************************************************************************************************************************************************

BRNĚNSKÉ PSÍ DNY 4.-5.7.2015

Je tu další víkend a s ním Freestyle. Je takové vedro, že už nemáme sílu ani psát. A tak jen ve stručnosti.

Do Brna jsme vyrazili všichni, tentokrát s námi i Vojta. Na programu byly po celý víkend SPTF, Freestyle, DD. 

Musím pochválit Gerryho i Exíka, na to jaké ukrutné vedro bylo pracovali skvěle, až mě Gerry překvapil. Ve freestyle  se jim s Marcelou celkem dařilo a tak z toho bylo krásné 12.místo. Já s paničkou Týnou jsem také válel a vybojovali jsme 3.místo.

V SPTF jsme nastoupili všichni a dopadlo to takto :

Mejza  11.-12. místo / 47

Gerry   8.místo /47

Exík   28.-29.místo /47

A DD? Tam zaperlili Gerry s Marcelou a po náročném finále vybojovali 3.místo. Gerry je fakt pašák .

Já s Exíkem jsme skončili na 6.-18.místě a 32.místě.

Jak jsem již psal, byl s námi i Dastík a ten si užíval koupání v řece, stejně jako my, ale večer si zkusil i canicros. Sice jen jedno kolečko kolem stadionu ve prospěch útulku Tibet, ale já ho poprvé za tu dobu co je u nás viděl unaveného. Je to nezkušený mlaďoch a tak si všechnu energii vyplácal hned na začátku a pak už se jen vlekl a doběhli s paničkou poslední.  Asi budu muset nějak nenápadně naznačit Týně, že by jsme ho měli vzít s sebou na kolo, abych mu to mohl všechno vysvětlit.

A tak když zhodnotím tento úmorný víkend, vedli jsem si celkem slušně. A všichni se těšíme, až se konečně trochu ochladí.

                                                                                                                                                                                                         

*******************************************************************************************************************************************************************************************************

ČERVENEC 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************

27.-28.6.2015  CRAZY CUP 2015 SVIJANSKÝ ÚJEZD

A máme tu další flyballový víkend. Tentokrát hned pod barákem, ve Svijanském Újezdu. A kdo by ho mohl pořádat? No přeci CrazyBalls. A tak od pátku všichni staví hřiště, chystají ceny a prostě to všechno frčí podle plánu.

Exík i Gerry opět hájili barvy CB I. Oba se snažili jak jen to šlo ale stejně to CB moc nepomohlo. Prostě tuhle sezonu se moc nedaří.

Večer je tu pro páníčky nachystaná zábava a  to hned dvojatá . Turnaj v Kan jamu a oblíbeny FLY RACE. Lidičky si ho skvěle užili a pak už mohla propuknout bujará zábava u občerstvení, kde Jacek s Jitkou hráli až do rána……skoro bílého.

V neděli se chvíli dařilo, chvíli ne ,ale spíš se nedařilo a tak CB I  vyběhali v první divizi 5.místo.

Z CB si nejlépe vedli CB II kteří obsadili ve čtvrté divizi 2.místo.

Já za sebe musím napsat, že Gerry i Exík jsou skvělí a běhají jak nejlépe dovedou, už si ani nepamatuji, zda si Exík zaběhl nějaký nový rekord. Už to nějak nestíhám registrovat.  

                                                                                                                                                                                                  

*****************************************************************************************************************************************************************************************************

20.6.2015   VOŘÍŠKIÁDA  A UKÁZKA FRISBEE PRAHA

Máme volnou sobotu a tak panička slíbila, že já a Mejza uděláme ukázku dogfrisbee na voříškiádě v Praze. A tak ráno po snídani vyrážíme. Cesta utíkala rychle, měli jsme s sebou i Exíka a on se pořád na něco vyptával…….. nevěděl co je voříškiáda a tak jsme mu to s Mejzou museli vysvětlit. A tak jsme byli na místě co by dup.

Paničky dokonce byly i v porotě a tak si to užívali také. A pak už jsme na řadu přišli my dva…….. nejprve moje maličkost, přece jen máme ten Freestyle o malinko horší než Týna s Mejzou . A hned jeden zádrhel….nebyla na čem pustit muzika L. A tak prý pan zvukař sežene co potřebujeme….. a ouha, sehnal něco úplně jiného a tak jsme k tomu muziku neměli. Ale i tak se nám to velice povedlo a já měl radost, že se to lidem líbilo. A pak Mejza s Týnou. No paráda, šlo jim to jak po másle…… prostě paráda. Ve volných chvilkách si panička s Exíkem zkusila pár dogdancingových triků a šli jsme se prběhnout. Kolem 14.00 bylo po všem a my vyrazili opět domů. Takové pěkné zpestření sobotního dne .   

                                                                                                                                                                                                  

*******************************************************************************************************************************************************************************************************             

MANIC CUP 13.-14.6.2015  - KRUPKA

Závodní maraton pokračuje a tak v sobotu brzo ráno  já a Exík vyrážíme do Krupky na další ze série flyballových turnajů. V Liberci nakládáme Jitku s Elise a tak nám cesta za stálého klábosení rychle utíkala.

Na místě jsme z CB jako první a tak začal boj o udržení místa na stany pro ostatní. Vše se podařilo uhájit a tak po 9.00 může vše vypuknout. Bylo velké vedro a dusno, ale u flyballu mě to tak nevadí jako u frisbee a tak jsem běhal jako střela.  Všechny naše týmy bojovali s velkým nasazením. CB I si dokonce dvakrát zlepšili svůj čas. Poprvé z 17,36 na 17,11 a podruhé dokonce na 17,09s. No vytoužená 16-tka už opravdu klepe na dveře J.  I Exík opět předváděl skvelé výkony, je vidět, že už se otrkává ve světě flyballu , i na velký OK má časy kolem 4,11 s. Je to prostě kabrňák .  No a pak začalo pršet a nechtělo přestat. A tak se rozhodlo, že v sobotu už se běhat nebude. Do nedělního DE jsme postupovali z 3.místa, to by bylo super, pokud by na nás nezbyla Lavina Delta, která si v sobotu nezaběhla žádný pořádný čas. A vy, kdo čtete naše články pravidelně víte, že oni jsou nejrychlejší tým ČR. No uvidíme, jak to v neděli s nima dopadne.

Večer proscházka, večeře a pak jsme se s chutí s Exíkem uložili ke spánku. Po dešti se ochladilo, panečku to bylo pospaníčko. Lidičky si ještě s ostatními Crazíky poseděli a poklábosili a pak se také uložili ke spánku.

V neděli ráno jsme se radovali, že je pod mrakem a že není takové vedro, ale dlouho nám to nevydrželo. CB I šli na řadu až kolem jedenácté a to bylo vedro opět jako den předtím.

A jak to dopadlo? No katastrofa, co vám budu vyprávět. Lavina nás vyklepla 3:0…….. a to za velkého přispění Honzy od Dárečka. No byl to adrenalin a my dělali všechno proto, abych zaběhli co nejlépe.  Doufám, že se Honza dá do příště dohromady, nebo paničku asi klepne. Maličko to v týmu jiskřilo.

Na další kole běhání byla nasazena Tequila, protože Honza si hrál na uraženýho, a tak kapitánka Věrka rozhodla, že nepoběží. A´t se mu malinko hlava schladí.  Tohle by si dovolovat neměl, a doufám, že to již pochopil. Běželi jsem proti Rebelům, ale byli lepší, i když jsme potom Honzu s Dárečkem stejně nasadili. A tak nás hned dvě prohry za sebou odsoudili na poslední, tedy 6.místo v první divizi.  nA vysněná 16-tka také nepokořena, i když čisté časy už tam jsou.  No tak snad se nám zadaří na našem domácím turnaji na CRAZY CUPU.

Ani ostatním Crazíkům se nedařilo a tak historicky všichni CB skončili ve svých divizích na posledním místě.

Ale přeci jen jednu radostnou zprávu máme ……. Exík si vylepšil svůj osobní rekord na 4,07 na 32,5 cm překážkách. Nenacházím slov….. je to prostě BOREC. Draco i já jsem na něj právem moc pyšní.

                                                                                                                                                                                                  

****************************************************************************************************************************************************************************************************

6.-7.6.2015 TURNOFF FREESTYLE WEEKEND – SVIJANSKÝ ÚJEZD

Máme tu další závodní víkend a u nás doma je to jak v úlu. Freestylový víkend a k tomu ho ještě paničky společně s Jackem a Pavlou pořádají. A tak je to celkem mazec. Už od pátečního rána se vše dole ve Svijanském Újezdu chystá na to, aby se v sobotu ráno mohlo začít hrát. Týna s Jackem a Jitkou  staví hřiště, chystají stany, židle a vůbec všechno co je potřeba.

A v sobotu ráno to všechno vypuklo. První kola freestylů a SPTF. Jako první bylo na pořadu dne pro nás SPTF, protože Marcela i Týna jsou v kategorii Open a ta šla na řadu až po obědě. O sobě toho moc psát nebudu, moc jsem toho nepochytal i když jsem se snažil.  A ty dva naši borci? Bylo to celkem dobré, Gerry byl o malinko horší než Mejzík ale ostudu neudělali.

Jako první z naší smečky šel na Freestyle Gerry. Ale jak jsem zmiňoval, je po obědě a velikánský vedro, jeho výkon nebyl z nejlepších. Ale kdo Gerryho zná jak pracuje ve vedru, uznal by že se opravdu snažil.

A Mejza? Je to prostě šikula a každé kolo  je vždy o něco lepší. Je to paráda na ně koukat. Maká jak o život a je mu jedno jestli je vedro nebo padají trakaře.

Minidistance do freestylu se bude házet až v neděli ráno vzhledem k počasí. A tak už jen druhá kola SPTF a bude první den za námi. Všem se dařilo o trochu lépe než v kolech prvních a tak nakonec naše umístění:

Mejza    10/ 49

Gerry    32/49

Exík    34/49

A večer? Nachystány soutěže pro lidičky. A pak bujará zábava až do rána. Byl jsem rád, že jsme mohli spát doma, když to máme tak blízko. Byli jsme z toho úmornýho vedra hodně utahaní.

V neděli se malinko ochladilo, ale rozfoukalo. A pro nás psíky to bylo super. A bylo to znát i na výkonech. Minidistance do freestylu se nejlépe povedla Marcele s Gerrýškem a to 21,5 bodu. A to je posunulo na průběžné 5.místo.

Během dne bylo na programu DD. No o sobě opět pomlčím. Naše 0 hovoří za vše. Dokonce bráška Erzík měl  alespoň 10 bodů. Gerry a Mejza na tom byli o poznání lépe, ale přece jen Gerryho body na postup do semifinále nestačili a tak čest naší rodiny hájili jen Mejza s Týnou. A co čert nechtěl, nastoupili zrovna proti Aleně Smolíkové. A tak Alča postoupila a Týna s Mejzíkem obsadili 5.místo.

Co napsat o druhých kolech frestylů? No prostě paráda. Gerry makal jak o život a nechytil pouze 4 disky. A tak si zaslouženě odnesl 5.místo a KVALIFIKACI NA MČR. A Mejzíkův výkon? No porstě paráda, luxus a už nevím, jak to popsat………  snad jen 2 nechycené disky a úžasný pohled na tu skvěle sehranou dvojku. Zasloužené 3.místo a KVALIFIKACE NA MČR.

Tak to nakonec všechno skvěle dopadlo a já jdu přemýšlet o tom mém chytání a sledování disků. Asi s tím budu muset něco udělat. 

                                                                                                                                                                                                                                                      

***************************************************************************************************************************************

********************************************************************************************************************************************************************************************************

ČERVEN

********************************************************************************************************************************************************************************************************

23.-24.5.2015   LUKÁŠOVSKÝ DRAK

Sezona je v plném proudu a kluci už jsou celkem unaveni, a tak mě konečně pustili k napsání článku o flyballe. Ten sport se mi začíná líbit čím dál tím víc. Už chodím s klukama i na trénink a prý mi to celkem jde.

V sobotu ráno vyrážíme do Jablonce. Ale trošku se špatnou náladou. Gerry totiž po pátečním frisbee tréninku  kulhá. A tak to vypadá, že v sobotu ani nenastoupí na dráhu. A tak jistě tušíte, jaká byla v autě nálada. A naše doměnky se potvrdili. Panička rozhodla, že Gerry bude odpočívat. Ono když se rozchodil, tak nekulhal, ale prý to za to nestojí aby si Gerrýšek udělal něco horšího než jen natažený sval, pravila panička.  A tak když Exík běhal, my jsme jim fandili a u toho mi gerry povídal spoustu věcí o flyballe a dal mi nespočet cenných rad. Bylo to super, jak jsme si spolu krásně poklábosili. Už si nepřipadám jak páté kolo u vozu, už jsem právoplatný člen smečky J .

CB I díky novému rekordu družstva ze Žamberka běhali v první divizi.  Vlastně s těmi nejrychlejšími  družstvy z celé republiky. Ale osud jim nepřál a Endy začal pokulhávat na zadní nohu. A to je celkem špatné, když zbyli v družstvu jen 4 psíci. Co teď s tím. A tak Verča začala Endyho pouštět z menší vzdálenosti a on už se na boxu tolik nekrosil a běhal celkem v pohodě.  A tak tedy doběhali celou sobotu a v neděli ráno se uvidí, jak to bude s marody.

Co napsat o Exíkovi? No je to blbé, ale nejde napsat nic jiného  než že je to PAŠÁK a RAKETA. Za celý den neudělala jedinou chybu. I když by mohl, on ji prostě neudělá. Představte si to……..vystřelí si z boxu míček, on mu vypadne až k hrazení co je vedle boxu…… on ho sebere a přiběhne k boxu, naskočí na první překážu a metelí si to za paničkou, jako by se nic nestalo.  To i Marcela si říkala, že vyhne….   Ale ne, on je prostě PAN ÚŽASŇÁK  a chybu neudělal.  A časy? I Gerrýšek valil oči, jak mu to běhá. Opět si vylepšil svůj osobáček a to hned 2x v jednom rozběhu. Nejdříve si dal 4,11 a hned na to si tam loupnul 4,09 s. Tak to nám s Gerrýškem spadla brada. Je to prostě borec.

Sice CB I do nedělních bojů nastupovali z posledního tedy 6.místa s nej časem 18,06 ale to nevadilo.

Večer jsme odjeli do Liberce k Jackovi a Jitce a tam panička oslavila svoje narozeniny. Ale stejně nejlepší dárek jí dal Exík.

V neděli ráno je tu dilema, jestli Gerry bude běhat. Marcela i Kamil po dlouhém zvažování rozhodli, že nepoběží. Pro příští turnaje to bylo to nejlepší rozhodnutí, jaké mohli udělat.Gerry byl malinko smutný, ale pak přiznal, že i když mu nohu namazali mastí proti bolesti, stejně ho to občas zabolí. A tak jsme spolu opět fandili našemu Exíkovi a celému CB . Na to že si jedničky mysleli, že pojedou domů s šestým místem to dopadlo skvěle. Porazili Rebely a tak bojovali o třetí a čtvrté místo s DOG DRAGONS. A ani to jim nedali zadarmo a s prohrou 2:3 skončili na 4.místě. V neděli si Exík žadný nový rekord nedal, ale stejně běhal skvěle.  No musím se ho zeptat, jak to dělá, že běhá tak rychle. Moc se těším, až taky budu běhat za CB. A třeba budu tak dobrý a rychlý, že budu běhat za CB I a Exík bude mít možnost se na nižších překážkách ještě zrychlit. Jak jsem se totiž dozvěděl od Gerryho, pokud už nevyrostu, tak bych mohl snižovat na 27,5 cm a to by bylo pro všechny skvělé. No tak uvidíme, jak to na příští sezonu natrénuju a jak to s tou mojí výškou dopadne.

                                                                                                                                                                                                   

***************************************************************************************************************************************************************************************************

18.5.2015  DOGDANCINGOVÉ ZKOUŠKY JENŠTEJN

V pondělí odpoledne vyrážíme ku Praze do Jenštejna na dogdancingové zkoušky. Do auta jsme přibrali ještě LInetku, Alfíka a jejich paničku Janičku.

Měl bych si opravit tu zkaženou DWD 1 a čekala mě nově ještě F1.

Sice jsem na řadu přišli až těsně před 20.00 hodinou, ale zvládli jsme to s paničkou skvěle. Malinko se obávala, že se tam na place začmuchám. Spoustu psíků tam totiž čmuchalo a nepracovalo tak jak by mělo.  Tak jsem si to tam předtím prošli a ten pamlskem který na mě čekal u paničky čekal za to nečmuchání stál . A teď k samotným zkouškám.

Nejdříve oprava DWD 1. Panička to oproti minule malinko opravila a vyhodila lehni a tak jsem neměl co zkazit a my to zvládli skvěle. Dokonce tak skvěle, že jsem dostali plný počet bodů a to 39. A k tomu krásnou kokardu.

A pak chvíli nato přišla na řadu F1. To nám šlo také dobře, jen jsem malinko pokazil couvání a tak nám rozhodčí strhla jeden bodík. Ale i tak F1 na 29 bodů je skvělé. A také krásná kokarda, další na naši zeď úspěchů.

     

A dokonce i pochvala od paní rozhodčí……říkala, že jsem ÚŽASNÝ PES. A z toho měla panička úplně největší radost.  Protože kdo jste pravidelný čtenář našich stránekvíte, že ze začátku to se mnou nešlo všechno tak skvěle jako teď. Asi prostě dospívám a jdu do sebe.

                                                                                                                                                                                                    

****************************************************************************************************************************************************************************************************

17.5.2015 ZKOUŠKY BH- FRÝDLANT

Tento den se ze mě měl stát chovný pes. Ale bohužel to dopadlo tak, že rozhodčí na zkoušky poslušnosti měla čas jen v neděli a tak jsme s paničkou časně z rána vyrazili do Frýdlantu. Čekla mě moje druhá zkouška z poslušnosti a to BH. Přes týden jsme hodně cvičili a tak jsem si říkal, že ostudu určitě neudělám. Na řadu jsme šli hned jako druzí. A řeknu vám, najednou na paničku padla nějaká tréma či co, až se jí z toho rozklepala brada. A tak jsem si řekl, že vše udělám jak nejlépe dovedu. A taky že jsem udělal.  První část jsme splnili na 58 bodů. Jen za otočky nám paní rozhodčí strhla bodíky, prý bych mohl být rychlejší. A moc paničku chválila, za skvělé předvedení. A v druhé části jsem „PROSPĚL“ a tak jsem úspěšně složil další zkoušku.

Ta radost v očích paničky byla tak úžasná. Zářila jako sluníčko. A ještě větší radost měla z toho, že jsem vůbec nereagoval na střelbu z vedlejších Valdštejnských slavností. A že to redy opravdu občas byly mega rány. Kolem 12.00 bylo vše za námi a my vyrazili domů, abychom ještě malinko potrénovali na pondělní další zkoušky. Tentokrát dogdancingové.

                                                                                                                                                                                                             

****************************************************************************************************************************************************************************************************

                                                                                                                                                                                                        


                                                                                              

 

EAGER’S CUP  ŽAMBERK  8.-10.5.2015

 

A tak jsem se konečně dočkal. Můj první velký flyballový turnaj tady u nás v Čechách. A já nastálo přeřazen do CB I. I já, i panička jsme z toho měli malinko obavy, neboť na tréninku jsme občas zazlobil a vběhl vedle do dráhy. Ale hned od soboty odpoledne jsem se snažil paničce dát najevo, že už nebudu blbnout a že bude všechno v pohodě. A tak se do prvního rozběhu zbytečně obávala. CB I. Běhali ve druhé divizi. A musím říct, že nám to běhalo opravdu dobře. Dokonce jsem si s Gerrýškem oba zaběhli svůj nový osobní rekord. Gerry 4,20 na 32,5 cm a já  4,17 na těch samých překážkách.

A jak jsme byli tak úžasně rozběhaní, dokonce jsem si s CB I. zaběhli nový rekord družstva a to 17,36s. To už je opravdu jen krůček k té 16-tce. A tak do nedělního DE postupujeme z 1.místa. Ale víte, jak to chodí v neděli. Je to hlavně o nervech páníčků a spolehlivosti psů. A ač jsme bojovali jako lvi a s PINK PIRATES došli až do opakovaného finále, přece jen každý z páníčků v našem družstvu udělali chybičku a tak z toho nakonec bylo 2.místo ve druhé divizi.

A ostatní CB ? I ty bojovali s velkým nasazením, ale bohužel na stupně vítězů nedosáhli.

                                                                                                                                                                                              

*******************************************************************************************************************************************************************************************************

 

2.-3.5.2015 KDDF OLOMOUC

No ani vám nevím, co všechno napsat. První Freestyle této sezony.

V pátek odpoledne vyrážíme dokonce i s Vojtikem do Olomouce. Nebudu psát pořád to samé a tak se hned vrhnu na sobotu a první kola SPTF a Freestylee. Na SPTF jsme byli přihlášeni všichni. Já, Exík i Mejza. Já ani Mejza jsem si vůbec nevedli špatně a dokonce jsem se s paničkou probojoval do TOP 10 a to na  průběžné 6.místo s 20 body. A Exík? Ten teda exceloval. Tak krásné hody mu Marcelka házela, ale ten ťuňťa  se rozhodl, že se vůbec nebude koukat, kam ten disk letí a běžel dopředu a začal ho hledat ve chvíli, kdy už byl skoro na zemi. A povětšinou ho pak nestihl chytit. A tak jeho 2,5 bodu bylo k smích i k pláči zároveň.

A Freestyle? No moje maličkost nic moc. Nějak se s paničkou nemůžeme sladit. Mejzta zaválel a za první kolo měl jen 3 nechycené disky a tuším, že byl na průběžném 6.místě i po minidistance k freestylu.

A neděle? Já si to ve Freestyle trošku opravil, ale žádný zázrak to nebyl. Mejza se rozhodl, že nebude pouštět disky a tak Týnu trochu rozlobil. Ale i tak z toho bylo 6.-7.místo a kvalifikace na MS jako náhradník. A nevím jak to dělá, ale mají i kvalifikaci na MS i v SPTF. Mě se druhé kolo SPTF moc nepovedlo, jen 16 bodů a tak jsme skončili na 11.místě. A Exík? No druhé kolo mu panička házela trošku nižší hody a také kratší a něco málo pochytal. Ale nastane mu tvrdá škola v chytání a koukání. To jsem vyposlechl od paničky, když se na něj s Týnou domlouvali. Tak uvidíme, jestli to pomůže.

A tak když to shrnu, tento víkend se povedl jen bourákovi Mejzovi a my o sobě budeme přemýšlet a snažit se to pro příště vylepšit.

                                                                                                                                                                                                

****************************************************************************************************************************************************************************************************

 

 

KVĚTEN   

********************************************************************************************************************************************************************************************************

DOG GAMES SPRING, VARŠAVA , 25.-26.4.2015

Závodní sezona je v plném proudu a tak v pátek v noci vyrážíme směr Varšava. Čeká nás víkend plný flyballu, frisbee a vůbec pohodičky. Exík byl trošku překvapený, když jsem mu prozradil plány členů CrazyBalls. Bude běhat v CB I. A tak celou cestu mudroval, pořád se mě vyptával a hlavně se moc bál, že to nezvládne, že nám to bude kazit a my se na něj budeme zlobit. Snažil jsem se ho ještě s Frenou trošku uchlácholit a nakonec se nám to cca v polovině cesty povedlo. Asi taky usnul vysílením z toho věčnýho přemýšlení .

Ráno kolem 6,30 jsme dorazili na místo a panička si myslela, že si půjde ještě na chvilku lehnout, řídila totiž celou cestu, ale nějak to nevyšlo. A tak kolem 8,30 je prezence a my jsme se dozvěděli že nás kromě flyballu čeká také DD a PTT. No když už jsme tady, tak proč ne.

Před flyballem jsme si ještě s Exíkem střihli kvalifikaci do TT. A oba jsme se kvalifikovali na nedělní semifinále. A pak už na řadu přišel flyball. CB I měřilo síly v první divizi. A že to bylo velmi náročné, to tedy bylo. Běhal se RR? Tedy na body …….a u toho jsou potřeba pevné nervy. Ale musím mooooc pochválit Exíka. Je to prostě skvělý flyballák a Draco by z něj měl velikou radost. Vůbec na sobě nedal znát nějakou nervozitu, nebo že by dělal nějaké blbosti. Prostě profík, stejně jako Draco. A on to určitě viděl a z obláčku nám držel pěsti. A do nedělního DE postupovali z třetího místa. A se skvělým časem 17,71 s.

Odpoledne jsme oba s Exíkem bojovali o postup do semifinále v DD. No řeknu vám, bylo to docela z kopce a ještě foukal boční vítr. Tak ty body nebyly nic moc, ale přece jen jsme do semifinále postoupili. No a k večeru jsem vyrazili na procházku, pak už večeře a hurá plácnout sebou do pelíšků. Po té dlouhé cestě a celodeníím závodění jsme byli oba s Exíkem opravdu unavení. A co teprve panička. Ta usnula během chviličky. Ani nestihli vyrazit s Kamilem po keškách a kouknout do města. Prý je Varšava moc krásná, ale mě přišlo, že tam byly jen domy. Ale přece jen jsme byli na okraji města.

No a ráno nás překvapil deštík, sice slabý ale malinko pršelo. Ale pak přestalo a my byli rádi, že je pod mrakem. V sobotu celkem svítilo a hřálo. A jak jsme se měli v neděli. Prostě skvěle, opět úžasný flyballový adrenalin, i ve frisbee jsme si to užívali i když jsme na stupně vítězů nedosáhli. Koho zajímá, jak to dopadlo tak zde jsou VÝSLEDKY.

Ve flyballových bojích jsme někdy prohráli a někdy vyhráli, sem tam někdo udělal nějakou chybičku, ale le došli jsme až do finále s mistry Evroby Blade Runner Unleashed. Věděli jsme, že na ně časem nemáme a tak jsme si zaběhali všichni. Měl jsem už toho za celý den dost, a tak jsem byl rád, že jsem ve finále běžel jen jednou a zbytek odběhal Exík. Přece jen je mladý a plný síly. A běhal opravdu úžasně. Jeho nový osobní rekord je 4,28 s na 32,5 překážkách. Ač nerad, ale uznat to musím, je rychlejší než já . A moc mu to přeji. A jeho FLY 17 už je jen třešničkou na dortu . Snad se nám s jeho rychlostí letos podaří pokořit i tu 16.

A jak jsme tedy dopadli, no je jasné že ve finále jsme prohráli a z tohoto turnaje si odvážíme krásné 2.místo v první divizi. A jsem na nás moc pyšný.

No a po vyhlášení výsledků vyrážíme na dlouhou cestu domů. V autě jsme ještě s Exíkem probrali jak byl šikovný a rychlý. Oba jsme byli šťastní. S tímto pocitem se nám velice dobře usínalo.

                                                                                                                                                                                                       

******************************************************************************************************************************************************************************************************

 

18.-19.4.2015 EXÍKŮV VÍKEND A DVAKRÁT POPRVÉ

18.4.2015

Tak nadešel ten den, kdy se mám POPRVÉ postavit na flyballový parkur a ukázat co ve mně je. No bylo to velice těžké jak pro mě, tak i pro paničku. Ona se tak moc snažila, abych to na ní nepoznal, ale já tušil. Držela se statečně. I já jsem si v tu chvíli na Dracouška vzpomněl a snažil jsem si rychle vybavit, co všechno mi radil. A jak jsem si tak přemýšlel, vůbec jsem si nevšiml, že už je odpískáno a v tom zmatku jsem si to namířil do druhé dráhy. Ale co čert nechtěl, v cestě mi stál stojánek s čísly. Ještě že tam byl ten plot. No a při dalším běhu jsem si dali pozor oba dva, já i panička a pak už to šlo jak po másle. Nervozita ze mě spadla a já věděl, že to dám. Cítil jsem, jak mi Draco odshora fandí a posílá sílu. V dopoledním ST jsem si zaběhli druhý nejrychlejší čas a to 8,64. Ještě, že jsem byl s Dárečkem ve dvojici. Je také moc šikovný a byli jsme skvělá dvojka. Rychlejší byla jen dvojice , ve které běhal můj bráška Erzo. A to je panečku pašák, celý den běhal bez jediné chybičky a je o hodně rychlejší než já. A já mu to moc přeji. A tak jsem do odpoledního DE nastupovali z krásného 2.místa.

A protože jsem tým skvělých a rychlých psů, v první divizi jsme se potkali všechny tři dvojice CRazíků

Celým DE jsem proplouvali bez obtíží, dokonce jsem museli závodit i s jednou z našich dvojic a to s Crissem a Elise. Nad nimi jsme tedy vyhráli a prošli tak až do finále, kde na nás čekal můj superrychlý bráška Erzo a jeho parťák Bowie. Oni si zaběhli nejrychlejší čas turnaje, a tak jistě chápete, že jsem na ně neměli a zůstali na 2.místě. Ale zadarmo jsem jim to nedali, nebojte, museli hodně bojovat . A můj osobní rekord je 4,13 na 30 cm překážkách. A jak říkali ostatní, závodní atmosféra mi svědčí a tak se určitě ještě zrychlím. A ještě pár slov o mém parťákovi Dárečkovi. Za celý den se neskutečně zrychlil a otrkal. Jsem moc rád, že jsem s ním mohl závodit a svoji premiéru si tak krásně užít. A teď jen doufám, že jsem Dracouška ani paničku nezklamal a že mají ze mě radost.

Celý den mě zmohl natolik, že jsem byl rád, když jsme dorazili domů, já dostal večeři a mohl se schoulit u paničky pod postel a spát. Celkem mě bolely tlapky a celé tělo, ale panička mi dala tu skvělou bílou vodu a do rána jsem byl fit. Protože ráno mě čekalo moje druhé POPRVÉ.

19.4.2015

Před polednem vyrážím s paničkou do Liberce, čekají mě moje PRVNÍ zkoušky v poslušnosti. A to ZOP. Nervozní jsem moc nebyl, jen malinko unavený.

Nejdříve přišla na řadu poslušnost jednotlivců a za tu nás paní rozhodčí ohodnotila 50 body. No ale já bych si tedy plný počet nedal. Malinko jsem tam pokazil sedni, lehni vstaň.

Poslušnost ve skupině byla o malinko horší, byla tam totiž jedna hawowartka a ta se mi moc líbila. Občas jsem se za ní chtěl podívat a tím jsem to trochu pokazil. A chůze po nepříjemném povrchu? Nevím, co mě to v tu chvíli napadlo, ale vyrazil jsem dopředu a tak mě panička musela trochu usměrnit a za to byla taky nějaká ta ztráta. A přenesení jinou osobou. No to by ještě šlo, ale ten košík na čumáku, to už nešlo. Já ho nemám vůbec rád. Nechápu, kdo takový týrání zvířat povolil. Přece nejsme žádné krvelačné šelmy. No a tak i za košík nám paní rozhodčí strhla. Za druhou část jsem nasbíral 45 bodů a tak celkově 95 bodů a s nimi známka VÝBORNĚ. No vím, umí to i lépe, ale prostě to takhle dopadlo. Sice jsem ve zkoušce nedopadlo tak skvěle jako Draco, ale já byl spokojený. Panička o trochu méně, ale pak mě moc pochválila.

Tento víkend byl celkem náročný a tak jdu odpočívat a nabírat sílu na další víkend. To nás s Gerrýškem čeká flyballový turnaj. Můj první velký turnaj. No zase začínám být malinko nervozní.

                                                                                                                                                                                                               

******************************************************************************************************************************************************************************************************

 

12.4.2015 POSTUPOVÉ ZKOUŠKY Z DOGDANCINGU

Tak a je to tu. Moje první dogdancingové zkoušky. A vlastně moje první zkoušky v životě. Barča mi vysvětlila, že ten dogdancing nic není a že to určitě dáme, a prý podle toho jak na nás koukala když jsme s paničkou trénovali to máme v kapse. Tak já vám tedy napíšu, jak to všechno v tu neděli odpoledne bylo.

Sraz účastníků byl na 14.00 a zkoušky samotné od 15.00 hodin. Panička vymyslela že složíme hned dvě zkoušky najednou a to HTM 1 a DWD 1 . Rozumějte, že ta jednička znamená ta nejjednodušší zkouška. Čím větší číslo tím těžší zkouška. Na řadu jsme šli cca v polovině a na první zkoušku HTM 1. Panička se malinko bála pivotu hned na začátku, ale ten jsem udělal na moje poměry skvěle. Celkem s ním totiž válčím a občas mi to nejde. A pak už jen krokové sekvence, kruhy…….. no u toho druhého kruhu jsem se trošku zadíval na Týnu, která pouštěla hudbu a malinko jsem se zapomněl ale pak jsem paničku dohnal a slalom, otočky a packy jsem pak zvládl celkem dobře. A tak hurá, moje první zkouška je za mnou a to na VÝBORNĚ .

A ta druhá zkouška? DWD 1 se ta potvora jmenuje.

Nejdříve jsme začali packama, no a nevím co mě to napadlo si u toho štěknout, normálně to nedělám. Já takový tichý pejsek. Tak mě panička malinko usměrnila a už to bylo v pořádku, ale bodík nám stejně ztrhli. Pak přišla pasáž , která mi moc nešla ,ale i tu jsme zvládli dobře a já vydržel celou dobu hezky sedět. Kroková sekvence také v pořádku a pak přišla na poloha lehni……….. no a to jsem teda pokonil, místo lehni jsem si vyvalil bok, sice jsem ležel, ale ne tak jak je definováno v pravidlech. A paničku ani nenapadlo mě opravit a a tak nás díky mojí pohodlnosti DISKVALIFIKOVALI. Ale panička se na mě vůbec nezlobila . A tak druhou zkoušku budeme muset opravit.

A tak je za mnou první dogdancingový den a já slibuju, že to příště bude lepší a já se budu snažit.

                                                                                                                                                                                        

*****************************************************************************************************************************************************************************************************

 

 

5. MDDD MAJETÍN 4.-5.4.2015

Je tu pátek a my odpoledne vyrážíme na distanční frisbee závody do Majetína. Cesta se malinko protáhla, několik kolon a pak objížďka přes Olomouc, a tak konečně kolem 19.00 jsme byli na místě.

Paničky nás šli hned vyvenčit, pak jsem se nastěhovali do jedné z šaten na hřišti. Byla totiž neskutečná zima a panička Marcela byla nastydlá a tak se s pořadateli domluvila, abychom mohli bydlet v domečku. Ale řeknu vám, že z pátka na sobotu byla pěkná kosa i v tom domečku. Ale přežili jsem to a v sobotu ráno nás čekalo SMD a DD.

A jak se nám vedlo? Mylsím, že všem celkem dobře. Jako první šla na řadu Marcela s Gerrýškem, pak Marcela s Exíkem a nakonec já s Týnou. Oba kluci měli stejně bodů, tuším 17, a já s Týnou o trošku víc. Mezitím probíhali na vedlejším hřišti kvalifikační boje o postup do semifinále v DD. Marcela s Exíkem naházeli 110 bodů a to na postup bohužel nestačilo. Týna s mojí maličkostí 150 bodů a to taky nestačilo. A tak to nakonec musel zachránit Gerry svými 240 body do semifinále se dostal.

Pak přišly na řadu druhá kola SMD. Nwjdřím mimino Exík, těm to s Marcelou celkem šlo, jen ten první disk mohl chytit pořádně a ne jako kapr. Hned mu vypadl. A tak měli ve druhém kole jen 4 chycené disky. Hned po Exíkovi šel na řadu Gerry, ale panička zapomněla přepnout z režimu Exík na režim Gerry a tak z toh byly jen 3 chycené disky. On prostě nepřidá a nepřidá. Asi mu budu muset promluvit do duše. Snad to panička příště vychytá lépe a bude ho vysílat víc dopředu. A tak se nakonec docela dost propadli. A já s Týnou? Celkem to ušlo a výsledky dopadly následovně :

Moje maličkost 6.-8.místo, Exík 16.místo a Gerry 30.místo.

A pak už přišlo na řadu DD. Bylo to docela dramatické, a nakonec v konečném rozhozu o 2. a 3. místo si Gerry s Marcelou vybojovali 3.místo. Po dlouhé době opět umístění na stupních vítězů. Moc jsem jim to přál a to ještě nebylo všem překvapením konec. A já s Exíkem? No nebylo to zas tak špatné. Já …….místo a Exík….místo.

Po vyhlášení výsledků procházka, zasloužená večeře a šupaj na kutě nabrat síly na druhý den. Ráno nás čeká Quadruped a PTT. Paničky jeli do Olomouce nakupovat a pak poseděli s ostaními v bufetu.

V neděli ráno byla opět strašná zima, ale sluníčko námrazu brzo rozpustilo. A brzo ráno přišel Martin od Erzíka a že si vezme Gerryho na zkoušku, že by spolu zkusili Quadruped. To bylo udivených pohledů od Gerryho, myslel si, že se bude celé dopoledne vyvalovat v boudičce a ejhle…….. nastoupil s Martinem. Po rozhozu do skupin se hned začalo. Marcela s Exíkem v první s kupině s kým jiným než s Luckou Schönovou. Ale ona vůbec nebyla nervozní a tak se probojovali až do malého finále. Ale bohužel to nevyšlo a Lucka je o pár metrů přehodila. A tak na ně ještě čekala poslední šance, do které se mimochodem dostala po dlouhé době i Týna s mojí maličkostí. No malinko to ve skupině nevyšlo. Ale tradičně jsme se posledním hodem v poslední šanci do finále dostali. Ve finále jsem bojovali s Pavlou a Cawikem a Dominikou s Kiperem. Moc se nám nedařilo a tak jsme pro tento den skončili na 3.místě.

Musím malinko pochválit Exíka, celý víkend makal skvěle a hodem 42,5 metru se skoro kvalifikovali na MČR. Ale bohužel ještě 2,5 m chybělo…….tak snad příště. Je to ale fakt pašák a až se otrká a vychytá bude úžasnej.

A poslední na programu dne bylo semifinále PTT. No co čert nechtěl, tak se Gerry a Exík kvalifikovali skoro stejným časem a byli spolu ve dvojici. Ale panička se nemohla rozpůlit ( škoda ) a tak postoupil automaticky pes s rychlejším časem a to byl Gerrýšek. Exík z toho byl malinko smutný, a tak jsem mu vysvětlil, že příště musí utíkat rychleji, aby byl lepší než Gerrýšek. A tady je to další překvapení tohoto víkendu. Gerry si v PTT vyběhal svoje 1.místo ve své frisbee kariéře. Jen doufám, že mu to jeho snažení a trocha toho štěstí vydrží i nadále.

Také musím napsat, že jsem moc rád, že závodíme za TURNOFF Dogfrisbee. Jako tým jsem se za celý víkend umístili na 2.místě . Celkově za víkend jsem posbírali 5 umístění na stupních vítězů a za náš tým závodili jen 4 týmy.

                                                                                                                                                                                            

****************************************************************************************************************************************************************************************************

 

********************************************************************************************************************************************************************************************************

DUBEN    

********************************************************************************************************************************************************************************************************

FITMIN WELCOME SUMMER 21.-22.3.2015

Tak konečně jsme se dočkali………. Je tu první závod frisbee sezony. Kdyby jste v pátek odpoledne viděli tu nedočkavost kdy už konečně vyrazíme? Panička Marcela celé dopoledne balila věci a my chodili a koukali, aby na nic nezapomněla.

Ale co to? Ve 13.15 panička odjíždí a nás nechává doma??????? No jo. Byli jsme tak natěšení, že jsme úplně zapomněli že má odpolední.

Konečně je tu sobotní ráno a my vyrážíme. Ta nedočkavost a vzrušení, kdy už tam konečně budeme? Já i Mejza jsme byli jak na trní. Exík byl trošku zaražený a malinko se bál. Dnes ho totiž čekala premiéra. Jeho první frisbee závody. Říkal „ Co když to zkazím? Panička se na mě bude zlobit.“ Tak jsme ho s Mejzou uklidnili, že i panička občas hodí pěknou haluz . A tak to bude vyrovnaný. A jak jsme ho tak uklidnili, najednou koukáme, že už jsme ve Dvoře královém.

Paničky postavili stany a Marcela byla jako pomocník a tak já s Exíkem jsme vyrazili jako první na DD. No co na to říct? Panička ne a ne se trefit do terče. A tak jsem skončil na 28.-30.místě se 150 body. S Exíkem to bylo ještě horší, když už se panička konečně trefila do terče, tak to mimino nechytlo. Ale mimo terč mu to celkem šlo . A tak ke konci starovní listiny někde na 71.-72.místě bylo jejich umístění. Ha ha 30 bodů .

V SMD to bylo daleko lepší. A to u nás všech. Nejdříve šel na řadu Mejzík a protože je to ostřílený závodník a Týna mu to skvěle házela byli po prvním kole na 6.místě. Pak jsem šel na řadu já. No panička házela dobře a já se snažil. Krásné výskoky…….jen jak podotkla Týna, panička se u toho nesmí tolik radovat protže pak začne házet blbě. Ale i tak si myslím, že to kolo bylo povedené. Jen prej kdybych trochu přidal a nebyl takový lenoch mohlo to být ještě lepší. Za první kolo 15 bodů…….no není to nejlepší no. A Exík?Na to, že to byly jeho první závody tak zaválel. Snažil se vše doběhnout, ne jako někdo, jen občas ještě neodhadne kde je disk a někdy si ho vůbec nehlídá a běží zběsile dopředu a pak se diví. Po prvním kole 16,5 bodu.

A kola druhá? Ta se nám všem povedla o trochu lépe a Exík dokonce vychytal 20,5 bodu. A jak to dopadlo?

Mejzík 6.-7.místo /83

Exík 17.místo/83

Gerry 27.místo/83

Jen škoda, kdyby Exík chytil ještě jeden disk, byla by to kvalifikace na MČR.

A DD? Tam zaperlili Týna s Mejzou. V kvalifikaci naházeli 240 b a v semifinále a finále bojovali statečně . Týna hezky házela a Mejza luxusně skákal. A vyskákal si úžasné 1.místo z 77 týmů. Mejza s Týnou jsou prostě úžasňáci .

Večer jsme konečně vyrazlili na dlouhou procházku s Exíkovým bráškou Erzíkem. Mejza s ním kamarádit nechtěl a tak se naše cesty rozdělili. S Exíkem jsme probrali zážitky za celý den a pak po večeři zalezli do kenelek a upadli do říše snů.

V neděli byl na programu jako první quadruped, a tak jsem si mohl užívat volna a klidu celé dopoledne, než přišla na řadu kvalifikace PTT. No s paničkou se nám moc nedařilo. Od rána foukal silný vítr a tak jsem to chytil až na 4 pokus. A to na postup nestačilo. Ale Exík byl o moc šikovnější a o pár setinek sekundy mu utekl boj v semifinále. Skončil se svým časem těsně pod čarou. A Mejza s Týnou, no ani nebudu mluvit. Prostě se to nevydařilo. Asi se šetřil na finále quadrupedu, ale to už malinko předbíhám.

Po ranním rozřazení do skupin se šlo na věc. Aby to neměl Exík jednoduchý, tak byl ve skupině s Mejzou. Marcela se snažila, ale je vidět, že spolu ještě nejsou pořádně sehraný a tak vypadli hned v prvním kole. Ale to vůbec nevadí, proti Týně s Mejzou by stejně neměli šanci, protože ta měla nejdelší hod v ženách a to 63 m. Exíka stejně pochválím, byl velice šikovný a snažil se doběhnout co šlo. On se vypracuje a pak Mejzovi natrhne zadek .

A pan úžasňák Mejza? Proplouval finálem až do poslední dvojice. Ale netuším, jestli zapůsobilo to víno, co Týna v sobotu večer vypila, nebo se opravdu nedařilo, ale v posledním kole Mejza nechytil ani jeden disk a tak se musel spokojit „pouze“ s 2.místem. Co by za to jiní dali že .

První závody v sezoně jsme si skvěle užili a už se těšíme, až za 14 dní vyrazíme do Majetína na další. To se to zase povleče, než bude ten správný pátek .

                                                                                                                                                                                                           

******************************************************************************************************************************************************************************************************

 

CO NOVÉHO V MĚSÍCI BŘEZNU U NÁS VE SMEČCE?

Už jsme si všichni zvykli na našeho nového malého trapiče a pokušitele. Roste z něj pěkné kvítko, ale musím ač nerad podotknout, že šikovné kvítko. 

Marcela s Exíkem pilně cvičí hned na několik zkoušek najednou a já jsem rád, že tím netrápí mě. Víte jak to mám s poslušností. Hned na začátku dubna Exíka čeká  několik zkoušek z dogdancingu. Do toho se s paničkou oba vrhli a jde jim to moc dobře. Ale o tom vám napíše Exík sám. Já mám jen shrnout co se dělo v březnu a co nás malinko čeká dál. Také přijdou na řadu zkoušky z poslušnosti a to ZOP a BH. Myslím, že to Exík udělá, je celkem šikovný a žádný plašan :) 

Ale co je nejdůležitější? Že už jsme se konečně dočkali a brzo tu budou první dogfrisbee závody a to WELCOME SUMMER. Ani netušíte, jak moc se těším. 

Ale abych neodbíhal, i v březnu poctivě trénujeme flyball a občas i nejaké to frisbee. Já a Exík zatím jen distančky, Mejzík s paničkou i freestyle. Dokonce byli i ve zdejší škole na ukázce dogfrisbee a dětem se to moc líbilo.  Flyball nám všem moc jde, jestli někoho zajímá, jak moc je šikovný Exík, tak jukněte zde.

                                                                                                                                                                                     

******************************************************************************************************************************************************************************************************

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************

BŘEZEN    

*******************************************************************************************************************************************************************************************************

DOGDANCINGOVÝ SEMINÁŘ S ALENOU SMOLÍKOVOU 28.2.2015

No tak a je to tu. Můj první dogdancingový seminář. Malinko jsem se toho bál, ale Barča mi to zjistila na internetu, že to tancování není vůbec těžké, a že spoustu věcí už vlastně umím. Jen jsem nevěděl, že je to dogdancing .

A co jsem se všechno naučil? Plazení, skákání přes ruce a nohy, sudy, různé otočky a spoustu dalších věcí. Už si to pořádně ani všechno nepamatuju. Panička mě moc chválila, jak jsem byl šikovný. Vůbec jsem neřešil dění okolo a pracoval jsem tak jak měl. Ale docela mě to znavilo.

Alena je skvělá učitelka, dokáže všechno tak hezky vysvětlit a za pamlsek udělám skoro cokoliv.

Také nám vysvětlila, jak se připravit na zkoušky prvního stupně a tak tuším, že nás panička co nejdříve někam přihlásí. Samozřejmě, až to budeme umět. A tak se nechte překvapit, jak to všechno dopadne. Určitě vám o tom napíšu. Ale teď si jdu lehnout, jsem stráááááááááááášně unavený. 

                                                                                                                                                                                                          

*****************************************************************************************************************************************************************************************************

4.2. EXÍK NA RTG U PANA DOKTORA EKRA

Leden utekl jako voda a je tu další zimní měsíc, teď už opravdu zimní a my si užíváme sněhu a radovánek s ním i na něm. Ale teď k té důležité věci . Dneska jsme s kamilem, Marcelou a Vojtíkem vyrazili směr Hradec Králové k panu doktorovi Ekrovi. Prý mi bude dělat RTG. Když jsem se to dozvěděl od hlavní informátorky Barči, začal jsem se trochu bát. Ale mejzík s Gerrýškem mi vysvětlili, že není čeho se bát, že dostanu do žíli uspávadlo a pak na mě posvítí takovým divným přistrojem, a uvidí jen moje kostičky. Byl jsem moc zvědavý, jak takový přístroj vypadá a tgak jsem se přestal bát a by tuze zvědavý. 

V 10.00 hodin jsme byli na místě a Kamil s Vojtíkem vyrazili na kešky a já s paničkou na klliniku. Bylo to tam celkem prima, jen jsem měl mooooc velký hlad. Nevím , jestli na mě ráno zapomněli nebo mi nedali baštu schváně, ale žaludek se mi kroutil a hlasitě nadával. Pak mi píchli do žíli takovou divnou věc, no malinko jsem vyvávěl, ale panička mě pořádně držela a tak to všechno dobře dopadlo. Za chvilku jsem byl tuhej, jak kdybych celý den běhla flyball. A co se se mnou dělo pak vůbec netuším, ale asi to všechno dopadlo dobře, protože když mi píchli injekci na probuzení, panička zářila jako sluníčko. A bylo vidět, že jí ukápla i slza radosti, že to všechno dopadlo takto:

DKK  0/0

DLK  0/0

OCD  nepostižen

SPONDYLOZA  0

A když jsem už byl schopný jít k autu, ale byla to dřina, tak jsme zavolali klukům a vyrazili směrek ke Kristýnčině škole. Kluci zase na kešky a Týna měla volnou hodinu, tak se na mě přišla podívat. Viděl jsem jí opravdu rád, ale byl jsem tak strašně unavený, že jsem opět usnul. Ta narkoza, jak mi před odjezdem říkala Baruška mě trochu zmohla. No a už se těším domů, až dostanu najít, teda doufám, že mě ještě nebudou trápit hladem.

V autě jsem se celkem prospal a doma mě kluci přivítali se zvědavými pohledy. Kdyby jste viděli, jakou mělil radost, že je vše tak skvělé. No radovali se na sněhu jako malí kluci, já chtěl s nima, ale byl jsem dost unavený a tak jsem se jen prošle a zase si jdu lehnout.

                                                                                                                                                                                                         

*******************************************************************************************************************************************************************************************************

ÚNOR    

********************************************************************************************************************************************************************************************************

DASTY VOM VESTAJ -SEZNAMTE SE

Ahoj lidičky. Vy mě ještě asi neznáte, ale již týden bydlím v tomto domečku s tou nejlepší psí smečkou na světě. 

 

Jmenuji se DASTY a v této rodině jsem se ocitl díky tomu, že si mě jako malé štěndo vzala stará 82 letá paní a postupem času začala zjišťovat, že takového čertíka jako jsem já nezvládá. A tak ji jednou potkala moje nová panička Marcela a slovo dalo slovo a já se ocitl tady. No řeknu vám, že to byl ale šok. Já, který jsem 10 měsíců vyrůstal jen kolem domu a nikde jsem pořádně nikoho nepotkal jsem se najednou ocitl ve smečce dalších 4 psíků. No hned jen co si mě vzali, tak mě naložili ještě s Exíkem do auta a jeli jsme do Liberce na očkování. To jsem žádné totiž neměl a tak se to prý hned muselo napravit. Zvládl jsme to skvěle :)

No a doma? To jsme se přivítal s ostatními, jen Mejzík trošku vrčel, ale on si n mě zvykne. A pak už jsem byl zase jak Alenka v říši divů. Šup do auta a vlíme si to do Frýdlantu na flyballový trénink. Tolik lidí a psů jsem pohromadě neviděl. A já to všechno zvládnul.A ten sport flyball, ten se mi moc líbil.......a v autě Gerry říkal, že pokud mi to půjde a budu rychle běhat, budu skvělý snižovač. Nechtěl jsem dělat hloupého a tak jsem se pak nenápadně zeptal Exíka co to znamená. A on mi to vysvětlil a já se začal celkem těšit, až to se mnou také zkusí. Ještě se trochu bojím lidí, to víte, moc jsem jich za svůj život nepotkal, ale bylo to super. No a když jsme dojeli domů, tak jsem z těch všech zážitků konečně usnul. 

Celý týden jsem si zvykal na dění ve smečce, chodíme na dlouhé procházky.... to vám je paráda, to jsem taky neznal , hrajeme si s hračkama, a dokonce mi panička Marcela ukázala frisbee. No ze zečátku jsem na něj koukal jako spadlý z višně, ale pak jsem to pochopil, že to mám přinést k paničce. No kdyby jste viděli, jakou měla radost když jsem jí to přinesl. Hned mi to hodila znova a já jí to zase přinesl. No to bylo slávy. A musím říct, že se mi to moc líbilo. 

Jinak se mnou pořád někdo cvičí a mě to moc baví. Už umím povel " ke mě " , " sedni ", a trénujeme další. 

V sobotu  31.1. jsme byli dokonce na výletě. No bolely mě trochu tlapky, přece jen 14 km bylo trošku dlouhých, ale mě se to moc líbilo. Zase tam bylo spoustu lidí a hlavně spoustu psíků. I když mě nepustili z vodítka (jsem tak trochu utíkač jak Exík) jsem byl maximálně spokojený. 

 

Jsem moc rád, že jsem se dostal do téhle skvělé smečky a že snimi zažívám všechny tyto věci. To by se mi u mojí staré paničky nikdy nepovedlo. A já jsem vám Gerry, mejzíku, Exíku a Barčo moc vděčný, že jsmte mě tak krásně přijali mezi sebe. A budu pilně trénovat, abych vám nedělal ostudu.

                                                                                                                                                                                                   

****************************************************************************************************************************************************************************************************

25.1.SEMINÁŘ DOGFRISBEE S MÍŠOU ANDROVOU V TEREZÍNĚ

Po náročné sobotě, kdy k nám domů do smečky přibylo nové štěndo jsme s paničkou vyrazili na dlouho očekávaný seminář do Terezína. V Liberci jsem přeskočili do auta k Jackovi a jeho fenečce Elise a už si to valíme do terezína. Elise byla trochu nervozní, nikdy na žádném semináři nebyla, ale já jsem jí to všechno vysvětlil a najednou koukám, už jsme v terezíně. Tak jsme se šli vyvenčit a pak si zalezli do boudičky a po očku koukali, jak to těm našim páníčkům a paničkám jde. Celé dopoledne trénovali různé typy hodů aby byli rozcvičení na náš odpolední blok. 

A tak po obědě jdeme s paničkou na to. Stěžovala si trošku Míše, že špatně chytám a že mám blbý grip, ale já jsem ukázal, že to se mnou není tak špatné. A když Míša poradila pár fíglů na SMD, pár fíglů na multiple a další vychytávky, šlo nám to s paničkou skvěle. No brzy tu bude březen a s ním i moje první frisbee závody. Tak se musím hodně snažit, abych Mejzíkovi a Gerrymu neudělal ostudu. 

 

No a jak to šlo mojí kamarádce Elise? No skvěle, je ještě nezkušená a páníček se musí také vyházet, ale bude z nich skvělý tým. 

 

Za super fotečky moc děkujeme Anna Postníková a Peťa Pekárková

Pár foteček od holek zde

A já se s vámi loučím, protože jsem utahaný jako kotě ale strašně spokojený. A už se těším až půjdeme s paničkou trénovat 

                                                                                                                                                                                                

****************************************************************************************************************************************************************************************************

UDÁLOSTI V NAŠÍ SMEČCE V LEDNU

Tak jsme společně s kamarády našich páníků oslavili příchod Nového roku. Bylo to docela super, přijela na návštěvu i Elise od Jacka a Jitky :) 

A hned na Nový rok jsme vyrazili na procházku a na frisbee....protože jsem někde slyšel, že jak na Nový rok, tak po celý rok. A užili jsme si to celkem parádně, dokonce bylo i trochu sněhu a tak se i náš pošuk Gerrýšek vyblbnul. :)

    

panička s námi pořád něco cvičí, dokonce i dogdancingové prvky....prej budu s paničkou skládat zkoušky, no to jsem na to zvědavej. Zatím mi to docela jde a panička mě moc chválí. Tak to asi nebude tak strašný. Jinak jsem od Barči informátorky vyzvěděl, kam že se to letos všude chystáme....a řeknu vám, že je toho zase požehnaně. 

Nesmím zapomenout na to, že chodíme trénovat i flyball. A jak to jde Mejzíkovi, až se divím, jak je super rychlý..... jen kdyby ve vedlejší dráze neběhali ty ostatní. No ale Marcela věří, že to zvládne...a představte si, že se nechala Týna slyšet, že by mohli s Mejzou začít běhat i flyball. No to je paráda :)

S Mejzíkem chodíme také na poslušnost a obrany a to nás moc baví. No nechám prostor, aby vám napsal také někdo něco jiného. Já jdu studovat triky pro dogdancing :)

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

********************************************************************************************************************************************************************************************************

********************************************************************************************************************************************************************************************************

 

LEDEN

*************************************************************************************************************************************************************

Nový blok - dvojitým kliknutím zde, zahájíte úpravu bloku...

Nový blok - dvojitým kliknutím zde, zahájíte úpravu bloku...