DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

2018

16.12.2018 DOGDANCINGOVÉ ZKOUŠKY PESOPARK

Po pondělním neúspěchu jsme  se v neděli chvíli před vánoci vydali s taťkou na další dogdancingové zkoušky. Tentokrát do Pesoparku. Já na MD1 a Exík na F2. Ano, na tu zkoušku, co se již 4x diskvalifikoval. Tak snad se nám to podaří.

Jako první jsem šel na řadu já, a musím říct že se mi cvičilo velice skvěle. A tak se nám zadařilo a my složili MD1 na VÝBORNĚ.

A Exík? No ten pracoval také velice hezky a konečně s paničkou prolomili smůlu a také složili F2 na VÝBORNĚ. Hurá , hurá a zase hurá.

                                                                                                                                                                                     

*****************************************************************************************************************************************************************************************************

10.12.2018 DOGDANCINGOVÉ ZKOUŠKY POČERNICE

Tak jsme se opětř vydali s paničkou a Ridičkem na DD zkoušky. No ani jednomu z nás se moc nedařilo, Ridiček se podruhé diskvalifikoval na Htm1 , tentokrát za klus u levé nohy a také by jim to nevyšlo časem.

A já? No nastoupili jsme nba MD3 a díky dressagovému slalomu jsme se doskvalifikovali. Nějak jsem tam na jednu stranu ve slalomu neklusal. Nu což, tak snad se to podaří v lednu.

                                                                                                                                                                                      

******************************************************************************************************************************************************************************************************

 PROSINEC

*******************************************************************************************************************************************************************************************************

25.11.2018  ČLENSKÁ SCHŮZE FLYBALLU

Tak se v neděli vydali Marcela a Kamil na členskou schůzi flyballu do Prahy. Jeli s nimi i další držáci našeho super flyballového týmu Janička a Štěpán.

Na schůzi se probíralo spoustu věcí, ale co bylo pro nás psíky nejdůležitější i když jsme tam nebyli bylo vyhlášení celoroční soutěže FITMIN CUP 2018.

A naše Grifindoří družstvo, ve kterém běhal i náš Dastík se umístilo na 3.místě ve třetí divizi.

 

Naše zmijozelí družstvo bojivalo celou sezonu skvěle, ale bohužel to na umístění v divizi nestačilo, ale i tak mám z nás všech veliko radost.

                                                                                                                                                                                             

***************************************************************************************************************************************

24.11.2018 ČLENSKÁ SCHŮZE DISCDOG

12.11.2018  DOGDANCINGOVÉ ZKOUŠKY POČERNICE

 LISTOPAD

*******************************************************************************************************************************************************************************************************

13.-14.10.2018  BUDĚJCKEJ X-TREME

 ŘÍJEN

*******************************************************************************************************************************************************************************************************

28.-29.9.2018 KŘUPKY NA BŘEHU

22.23.9.2018  MDDD MAJETÍN

15.-16.9.2018  MČR VE FLYBALLU PESOPARK PRAHA

7.-9.9.2018  MČR DOGFRISBEE NYMBURK

ZÁŘÍ

*********************************************************************************************************************************************************************************************************

EFC 2018 , SOPOTY, POLSKO 24.-26.8.2018

Jak již psal Ridiček v předchozím článku, čekala nás o víkendu další velká flyballová akce a to MISTROVSTVÍ EVROPY ve flyballe.  Ale než jsem se dostali až do 1450 km vzdálených Sopot od francouzského Grenevile tak jsem si dali jednodenní  středeční relax nedaleko Berlína u krásného jezera a pak dorazili v čtvrtek ráno na místo konání ME.

Přes den jsme vyrazili k moři a na místní obhlídku. I v Polsku to je velice hezké a moře slané.

V pátek běhala obě naše družstva „S“ ve složení Exík, Gerry, Ridiček, Evelyn, Linetka a nová posila Easy a „G“ ve složení Dastík, Max, Mája, Charlie, Alf a Jagga. Na tomto turnaji šlo o čas, tedy se běhal Speed Trial a naše družstva si nevedla špatně. Naši Nebelvírští si vyběhali rozdělení do 6.divize a Zmijozelákům bohužel utekla mistrovská divize o 0,20 s. Ale i tak ve 2.divizi byly velice rychlé týmy. Dokonce i  česká družstva a to Lavina a Hop Trop.

V sobotu bojovali v DE naše „G“  ale díky dvěma  prohrám za sebou do dalších bojů nepostoupili, i když si zaběhli nový rekord družstva a to 18.85 s. I v této divizi najednou družstva začala běhat o 0,50 s rychlejší časy než v pátečním ST. A tak 6.místo v šesté divizi nebylo ostudou.

V neděli bojovala naše „S“ ve druhé divizi. Jako první  jsme nastoupili proti Lavině ale bohužel byly tak o 0,30-0,40 s rychlejší. Naše velikost překážek 32,5 byla oproti jejich 25cm hodně vysoká ale i tak jsme si zlepšili rekord družstva na 16,84 . Bohužel díky pomalejšímu Ridičkovi a lidským chybám jsem prohráli i druhý rozběh a tak jsme skončili nakonec na 5. místě. Ale i tak jsem na nás všechny moc pyšný. Dva takto veliké turnaje a mnoho km se na naší únavě malinko podepsali, ale běhali jsem v plném nasazení. Jsme prostě šikulky a děláme naší paničce jen radost.

Jo a ještě vám musím prásknout, že Marcela s Vojtou se přihlásili do doplňkových soutěží a to do KAN JAMU a SPEED JAMU a obě disciplíny vyhráli. Tak si alespoň nějaké umístění odvážíme .

                                                                                                                                                                                                     

*****************************************************************************************************************************************

WOFC 2018, FRANCIE, GRENEVILE  18.-19.8.2018

Tak si to představte, já takový benjamínek flyballu a to neuhodnete, kam jsme ve čtvrtek 16.8.2018 vyrazili. Na světový pohár. Já takové mimino a hned na takovou skvělou akci. Ani netušíte, jak já se moc těšil. A také jsem se moc těšil k moři, tam se mi loni také moc líbilo. I ostatní kluci se těšili na mistrovství. Jen Dastík byl malinko zklamaný, ten tam závodit nebude (tuto možnost dostal jen tým Dumble Dogs „S“ a za ní díky českému Flyball klubu ), ale k moři se také těšil, u něj nikdy nebyl .  Cesta nám utekla celkem rychle, pořád jsme s Dastíkem kluky otravovali a debatovali  o tom jaké to tedy bude a tak .

Do kempu který byl vzdálený cca 30 km jsme dorazili kolem 10,00 hodiny dopolední. Tak jsme vyrazili na procházku kolem řeky, lidičky postavili stany a kolem 15.00 jsme vyrazili do Grenevile. To bylo to místo konání tohoto skvělého turnaje. Od 17.00 jsme měli nahlášený trénink. Byla to pro nás premiéra, běhalo se na gumový pásech a ještě k tomu nám panička obvázala tlapky, abychom si nesedřeli polštářky . A zvládli jsme to skvěle. Jen v té hale bylo moc veliké vedro a strašný rámus.

V sobotu ráno bylo slavnostní zahájení a pak se začalo běhat. Rozřadili nás do divizí a dnes šlo hlavně o sbírání bodů na vítězství ( Round Robin), a my jsme posbírali 28 bodů z 30 možných. To znamená, že jsem jen jednou prohráli a to díky psovodovi ve druhé dráze. Jedna paní tam máchala hračkou a lákala na ní svého psa a Exík z toho byl tak zmatený, že to chce hodit jemu a tak pustil míček před poslední překážkou.  Ale co je nejdůležitější v RR jsme byli ze všech družstev na 2.místě a díky času pod 17,00 s jsem se probojovali do MISTROVSKÉ DIVIZE.

 

V neděli jsem po dvou dvou výhrách a dvou prohrách skončili na krásném 8.místě a zaběhli si nový osobní rekord družsvta a to 16,88 . A tak i já bych se mohl pyšnit titulem FLY 16 , ale bohužel budeme muset naše kvality ještě prokázat s mojí maličkostí v sestavě na českých závodech J . Bylo to velice vzrušující běhat v divizi s americkým týmem FUR FUN který si zaběhl krásný čas 15,44 s.  Pro nás všechny to byl krásný zážitek a skvěle se nám běhalo. A já flyballový benjamínek jsem dopomohl k tak krásnému umístění. I Exík a Gerrýšek běhali krásně i když na starouškovi Gerrýškovi je malinko znát že mu táhne na 8. Ale i tak běhá skvěle a hlavně bez chybiček.

Ve Francii jsem zůstali až do úterý a užívali si místních pláží a moře. V úterý večer jsme vyrazili na další napínavou akci ,ale o té vám už napíše někdo jiný z nás .

                                                                                                                                                                                                      

*********************************************************************************************************************************************************************************************************

3.-5.8.2018   USDDN DOGFRISBEE EUROPEAN CHAMPIONSCHIP TRNAVA

Tak a je to tu, měsíc srpen je pro naší rodinu asi nejnáročnější ze všech závodních měsíců. Tři velké závodní události !!!!   První velká akce začíná.

Ve čtvrtek dopoledne balíme a vyrážíme do slovenské Trnavy na Mistrovstí Evropy v Dogfrisbee.

Jelikož máme trochu smolné období na kluhání, tak závodit budeme  jen Mejzík, Exík a já. Gerrýšek ještě od tábora nepřestal pokulhávat a Ridiček začal kulhat koncem měsíce, a tak ti mají stále klidový režim. Aby byli fit na dvě velké flyballové akce. Ale k tomu se dostaneme v dalších příspěvcích.

V pátek byla na programu pro některé SPTF a pro někoho Quadruped. Nebudu to moc rozepisovat a přejdu rovnou ke Quadrupedu žen. Tam jsem s paničkou Marcelou nastoupil já a s Týnou její superparťák Mejza. V pátek se odházely jen skupiny a v sobotu večer bylo finále obou Quadrupedů najednou. Ač jsme se s paničkou snažili, bohužel do finále jsem nepostoupili ale i tak jsme si hodily přes 50 m a já jsem moc rád, že mi panička dala důvěru. Do finále postoupila Týna s Mejzíkem a v úžasně napínavém finále, kde všechny 4 ženské házeli skvěle Týna s Mejzíkem již po třetí v řadě získali titul MISTŘI EVROPY.

V mužském quadrupedu nastoupil za naši rodinku Vojtík s Mejzíkem, neboť Gerry kulhal. A nevedli si ty dva vůbec špatně a postoupili do finále, ve kterém si vychytali krásné 3.místo  I v mužích bylo potřeba dokázat, a hodit hodně daleko . A tak má Mejzík za tento rok jednoho MISTRA a jednoho DRUHÉHO VÍCEMISTRA EVROPY. TEN PES JE PROSTĚ PAN ÚŽASŇÁK.

Co se týká ostatních disciplín, tak to nebyla žádná velká sláva. Dokonce se mnou SPTF hrál i Vojtík a nevedli jsme si zle. Nějakých 18 bodů. Bohužel na postup do dalšího kola to nestačilo a tak jsme v neděli odpočívali.

Exík a Mejzík si střihli Freestyle, ale u Exíka to opět pokazila minidistance a tak do nedělních TOP 50 nepostoupil. Mejzík se probojoval a s Týnou obsadili 13.místo.

Koho zajímají podrobnější

výsledky

 

                                                                                                                                                                                             

********************************************************************************************************************************************************************************************************

SRPEN

*******************************************************************************************************************************************************************************************************

14.-15.7.2018 BRNĚNSKÉ PSÍ DNY

Tak jsem dostal za úkol vám napsat o dalších frisbee závodech, když už jsem ten marůdek a moje zadní tlapka stále bolí a já nemohu závodit.  Jak jistě víte z předchozího článku na táboře jsem si asi natáhl nějaký sval a kulhám na levou zadní L .  No času na sledování veškerého dění jsem měl za ten víkend opravdu hodně. A tak postupně.

V sobotu ráno čekala na Exíka, Dastíka, Ridička a Mejzu SPTF.  Ridiček toho moc nepochytal, víte je to mlaďoch a ještě neumí číst disky, Dastík ač už je celkem ostřílený závodník asi zrovna neměl svůj den a panička mu to neházela zrovna nejlépe a tak na tom byl hodně podobně jako Ridiček, tuším dva chycené disky. Exík po tréninku na táboře a snad už i systému, jak a kdy mu disky házet na tom byl celkem dobře, kratší hody ale většina chycená. Žádná bodová sláva, ale důležité je, že koukal a věděl kde ten disk je J . Jako vždy na tom nejlépe byl Mejzík a to  kolem 21 bodů.

Pak přišli na řadu první kola freestylů, a úplně jako první Týna s Mejzíkem. No co vám budu povídat, povrch v Brně není moc ideální, dost tlustých stébel a ty občas píchnou do tlapky. A to se stalo i Mejzíkovi a tak jeho panička první kolo ukončila po necelé minutě hraní.

Pak přišel na řadu Exík s Marcelou a to vám bylo pokoukáníčko. Takhle klidnou a pozornou paničku jsem dlouho neviděl a bylo to na jejich výkonu opravdu moc znát.  Myslím že jen 3 nechycené disky. Bylo to super na ně koukat i když mi to bylo malinko líto. A tak snad budu co nejdříve v pohodě protože ME se blíží. Odpoledne byla na řadě minidistance do Freestyle a to  jsem tedy musel Exíkovi vynadat. Pouhých 9 bodů z 22,5 možných. No dovedete si představit, jak byla panička Marcela smutná.  A i  Mejzík na mini nastoupil, tlapka byla v pořádku a naházeli kolem 20 bodů.

V neděli ráno opět na programu SPTF, tentokrát druhé kolo. V nich se dařilo všem našim klukům. Ridiček krásně koukal, většinu pochytal, Dastík a jeho super výskoky a vše chycené a i Exík tentokrát krásně koukal a chytal. Jen škoda, že se takto nepovedla ta první kola. I Mejzík pochytal vše . Bohužel nikomu z nás to nestačilo na stupně vítězů a tak kdo chcete znát podrobné výsledky, tak koukněte dole pod článkem na odkaz .

Exíkův druhý freestyle nebyl až tak super jako ten první, dokonce panička zapomněla na jeden prvek a tak se o moc se svými výkony nahoru neposunuli. Tak snad na sobě oba zapracují a na Evropě to rozbalí. Bohužel se jim nepodařilo kvalifikovat na MČR a tak budou muset nastoupit do poslední šance těsně před republikou.

Mejzík a jeho druhé kolo Freestyle bylo super jako vždy a posunulo je na konečné 8.místo.

V DD se v kvalifikaci nikomu nedařilo a tak do semifinále nikdo nepostoupil, i když Dastík tomu byl nejblíže.

A vlastně ještě vám musím napsat o tom, jak náš malý Viizi přišel ke své první medaili. Jeho panička Týna ho totiž přihlásila na Voříškiádu do kategorie štěňat. A ejhle, on to vyhrál J . jen škoda že nemohli jít bojovat ještě do bojů o celkového vítěze, neboť Týna s Mejzíkem v tu chvíli museli jít hrát druhé kolo Freestyle. Ale určitě by to ten náš krasavec vyhrál.

No a tak se už pomalu chystáme a moc těšíme na začátek srpna, kdy nás čeká ME tentokrát v Trnavě.

                                                                                                                                                                                                       

*****************************************************************************************************************************************

9.-13.7.2018  DOGFRISBEE TÁBOR V POHOŘANECH

Jsou tu prázdniny a s nimi i každoroční tábor s Míšou a Verčou. Tentokrát došlo i na mě a bylo rozhodnuto, že začnu pořádně trénovat na freestyle. Nahlášeni s paničkou Marcelou byli dva psíci a tak bylo spousta času, abych se postupně prostřídali všichni.

No řeknu vám, že to promě bylo velice náročné, protože když jsme přijeli do Pohořan na místo konání, tak si  po hřišti vesele  pobíhali kozy. A kdo mě zná tak ví, čeho všeho jsem schopen a že si musím všechno očmuchat a řádně prohlédnout. Ale nakonec to bylo v pohodě, pokud na hřišti byli lidé nebo psíci, kozy tam nebyly.

Všichni pilně trénovali nové prvky, drtili svoje sestavy a já také pilně trénoval overy, volty, flipy a vůbec prvky do sestavy. Naše trenérka Míša mě moc chválila a panička ze mě měla velkou radost. Tak snad se to vše co nejdříve naučím a budu už také moct závodit.

Bohužel ve středu odpoledne začal Gerrýšek kulhat a tak mu panička Marcela nastolila klidový režim. No byl z toho moc smutný, ale bylo potřeba, aby se co nejdříve zregeneroval. Tak jsme na tréninky zbyli jen tři a pilně trénovali.

Mejzík trénoval s Týnou a ladili nové prvky do sestavy. A i na Viziiho se dostalo a ne jen na trénink s hračkou ale i s disky. A musím říct, že to bude opět super frisbee pes až vyroste. Je to prostě štěně šikovné.

Hned po táboře odjíždíme na BPD a tak jsem zvědavý, jestli Exíček zúročí vše, co se tu na táboře doučil a dopiloval.

Už se těšíme na další rok, kdy zase na nějaký tábor vyrazíme.

                                                                                                                                                                                                        

*******************************************************************************************************************************************************************************************************

 

30.6.-1.7.2018 ALAVIS PRAHAHA DISTANCE - PETROVICE

Po celkem vydařeném flyballovém víkendu tu máme opět frisbe závody. Tentokrát ani ne tak daleko, pro tento víkend Petrovice v hlavním městě. Vyrážíme v obsazení Marcela a Vojta a z chlupáčů já, Dastík, Gerry a Ridiculus.

Je to už trochu déle co tento článek píši a tak se mi to úplně přesně nevybavuje. Tak vám to shrnu velice stručně. A koho to zajímá podrobněji, může se podívat na 

Výsledky

Počasí nám celý víkend přálo a dařilo se jak komu. Moje maličkost nic moc, Ridiculus také žádná velká sláva a Dastík to občas zachránil. Nejlépe se dařilo Mejzovi s Týnou i když pro tento víkend brali pouze jednu bednu a to 1.místo v quadrupedu. Vlastně vždyť tam v sobotu nebyli, Týna musela do práce.

Gerry s Vojtíkem také urputně bojovali v quadrupedu ale bohužel to na stupně vítězů nestačilo. Koho tedy musím pochválit za neděli byl Dastík. Panička Marcela ho vzala místo mě na quadruped a jejich osobní rekord je 51,5 metru. Což je super, musím uznat, že v chytání disků je o hodně lepší než já a klidně si ho panička může brát místo mě častěji. Já se s radostí budu věnovat flyballu a dogdancingu. Ten nám totiž občas jde.

                                                                                                                                                                                      

*******************************************************************************************************************************************************************************************************

 

ČERVENEC

**********************************************************************************************************************************************************************************************************

M.E.D ´s TROPHY PLÁNĚ 23.-24.6.2018

Tak tu máme poslední turnaj před prázdninovou pauzou a před světovým pohárem a ME ve flyballe.

Všichni psíci jsou zdraví a v plné síle vyrazit, jen ty jejich páníčci. Ve čtvrtek nám odpadla nabíječka Terka a v pátek panička Lucka od Máji.

Naše panička Marcela a leader celého týmu byla malinko nervozní, kde na poslední chvíli sežene náhradního nabíječe. Pouštět Máju může Kamil, ale tím pádem nemáme nabíječeani pro jedno družstvo.

A tak jsme do Plzně odjížděli celkem smutní a doufali, že to dobře dopadne.

Na místo kde jsme byli ubytováni, farmu HEDECKO jsme dorazili kolem 19,30 a ještě chvilku počkali na Janičku. A pak ta klasika, ubytování, venčení, večeře a šup do pelíšků, nabírat síly na druhý den.

Ráno odjíždíme do Plání, stavíme stany, klece a hlavně hledáme nabíječe. Ještě, že jsou ty flyballáci tak skvělí a tak za chvíli máme nabíječe pro naše „G“ ( Vašek z Laviny) a i pro „S“ a tou byla Monika od Rupáků. Moc a moc jim za tu skvělou pomoc děkujeme .

A jak nám to šlo?

Oba dva týmy běhali velice hezky. Moje „G“ si vyběhala v sobotu rekord družstva 19,04 a první místo do nedělního DE. Zaběhal si i náš staroušek Alfík a tak byli všichni velice spokojení.

Náš rychlejší tým „S“ nasadil jako první sestavu s Ridičkem a ten běhal skvěle, ani jednou nevyhnul. Jeho nejlepší čas tuším 4,08 a to ještě neběží na maximum. Až na něj bude moci panička volat dříve, bude to ještě lepší a věřím, že se pod 4 s dostane. Je to prostě šikulka po tatínkovi.  Ale co je úplně nejvíc super je to, že všechny časy zaběhnuté v  sobotu byli pod 17 sekund. Nejčastější čas kolem 16,70….

Jen ty lidičky to musí ještě doladit a pak už konečně budeme rovnocennými soupeři týmům v první divizi. S nejlepším časem 17,01 se „zmijozeláci“ dostali na 4.místo do nedělního DE. Večer jsme opět vyrazili na Hedecko, večeře, menší procházka a zasloužená regenerace.  Mám radost z toho, že je se mnou panička moc spokojená a hlavně mě chválí jak hezky a někdy dokonce rychle běhám .

V neděli ráno balíme a vyrážíme se super náladou na místo konání turnaje. A panečku jak nám to šlo .

„Nebelvírští“ postupovali pavoukem bez jediné prohry a to byla paráda, i když někdy to bylo jen o kousek.

„S“ nasadila nejvychytanější sestavu Exík, Linetka, Evelyn a Gerry konečně se jim  podařilo prolomit hranici 16 vsteřin a to na krásných 16,94 J.  Hurá, hurá a zase hurá!!! I když s prvním nasazeným týmem prohráli, malý úspěch to byl. A první zaběhlý čistý  čas tohoto dne  byl 16,44 s.  Dalším týmem se kterým se „S“ utkala byla Lavina Alfa. No musím říct, že se laviňáci malinko zapotili a vyhráli 3: 2 jen díky chybám Linetky. Jinak by je zmijozeláci porazili.  A tak to naše rychlíky katapultovalo na 4.místo v první divizi a chudák Ridiček si bude muset na svůj FLY 16 počkat o chvilku déle.

Naše „G „ se prokousala až do finále, kde jsme po těžkém boji prohláli s Dod DRAGONS 2 a čekalo nás opakované fuinále, kde jsme již nic nenechali náhodě a Dragony porazili a zaslouženě si odvážíme 1.místo v páté divizi.  A já jsem moc rád, že jsem právoplatným členem týmu a že je na mě panička moc pyšná. Ale i na ostatní naše kluky, je vidět, že flyball je naše srdcovka.

No a teď už jen ladit formu na světový pohár a na ME.

                                                                                                                                                                                             

*****************************************************************************************************************************************************************************************************

16.-17.6.2018 TURNOFF FREESTYLE WEEKEND

Sezóna je v plném proudu a každý víkend nás čeká nějaká akce.

Tentokrát kousek od nás a to ve Svijanech. A dokonce ji pořádá naše panička a další členové našeho Turnoff spolku.

Moje první premiéra ve frisbee už je za mnou, ale i tento víkend na mě jedna čekala. Tentokrát v SPTF. Ale k tomu se dostanu časem, tak tedy postupně.

Od pátečního oběda se už chystá hřiště, zaváží jídlo do bufetu a vůbec se všichni snaží, aby bylo vše co nejlepší.

V sobotu jsme vlastně všichni kromě našeho miminka Viziiho nastoupili na SPTF. Jako první z nás šle na řadu profík Mejzík, sice tam nějaká ta chybička byla ale výsledek  celkem pěkný. No a pak přišel na řadu Exík, a jelikož  ho nemůžu pomlouvat, tak hned napíšu, že to byla katastrofa. Asi jen 2 chycené disky, a tak krásné hody mu ta naše panička házela. Pak přišel na řadu Gerry a tady to malinko pokazila panička. Nebyly to zrovna hody pro našeho skokana Gerryho.  No a pak moje maličkost, byl jsem asi moc nervozní a tak jsem si to neuměl vypočítat a místo chytání jsem si spíše ty disky pinkal. Ale panička se na mě vůbec nezlobila.  No a dastík super, rychlý, krásně skáče ale první kolo nic moc, tuším že jen dva chycené disky.

A pak už na řadu přišli naši freestylový borci. Nebudu se dlouze rozepisovat, Exík klasika, občas něco zapomněla panička, občas něco on. U Gerrzho to bylo o hodně lepší, ten hrál skvěle, pár nechycených a dokonce z toho bylo průběžné 3.místo. Mejzík s Týnou  si v prvním kole také moc nerozuměli. A tak průběžné 6.místo.  O Exíkovi moc psát nebudu, asi tušíte, kde se průběžně nacházel.

Druhé kolo SPTF bylu u nás však lepší než to první. I když já jsem si polepšil o jeden chycený disk navíc. Za to  Dastík se snažil a i Exík si skóre vylepšili. I Gerry a Mejzík byli v pohodě. A tak konečné pořadí se můžete dočíst ve 

VÝSLEDKY

Večer na všechny čekala zasloužená večeře, procházka a díky tomu že to bylo kousek od domova i naše nejmilejší domácí místečka.

Jo a Týna slavila narozeniny. Tuším že její 21. Balónky, dorty, oslava a juchání až do rána.

V neděli hned ráno byla na programu minidistance do freestyle. Víte jak je na tom Exík, tak ten si moc nepolepšil za to Gerry i Mejzík shodně 21,5 bodu a tak po přičtení bodů z mini Exík poslední, Gerry průběžně 3.místo a Mejzík 4.místo.

Kvalifikace v DD se nejlépe vydařila Exíkovi (330b) a Mejzíkovi. Ty postoupili do semifinále a co čert nechtěl, spolu ve dvojici. A tak byl Exík poražen o pouhých 10 bodů a do dalších bojů se nedostal. Mejzíkovi se ve finále moc nedařilo a tak si odnáší 4.místo.

Druhá kola freestyle  dopadla následovně. Exík- katastrofa ze strany paničky, zapomenutá sestava a dokonce hromádka s dikama na place. Ale Exík byl borec a měl pouze 2 nechycené disky.  O umístění se moc zmiňovat nebudu, asi tušíte, že to nebyl žádná sláva. Týna s Mejzíkem vyšvihli luxusní freestyle  pouze s jedním nechyceným diskem. To bylo pokoukáníčko. Marcela s gerrýškem také super, jen víc nechycených než v prvním kole je posunulo na 4.místo a Mejzík s Týnou se vyšvihli na 2.místo a NEJLEPŠÍ FREESTYLE VÍKENDU.

Gerry si alespoň vysloužil KVALIFIKACI NA MČR ve freestyle . Musím ty naše kluky moc pochválit a na sobě budu muset hodně pracovat.

A příští víkend už nás čeká flyballový trunaj, na který se moc těšíme.

Fotečky od  :

Martina Irglová

                                                                                                                                                                                              

*****************************************************************************************************************************************************************************************************

DOGDANCINGOVÉ ZKOUŠKY POČERNICE 14.6.2018

Tak jsme se hned v pondělí ráno vydali na další moji DD zkoušku. Opět F2. No a jak myslíte že to dopadlo? N o asi už tušíte, opět díky mojí maličkosti jsme se Diskvalifikovali.  Zase jsem nedělal dobře otočky na dálku a když jsme se je pak snažili opravit, nevím jak se to stalo, došla hudba ( tím pádem i časový limit) při poslední otočce.

No panička si z toh dělala srandu, že už máme DISK Hatrick , ale vím, že byla malinko smutná. Tak já se pokusím to už příště udělat vše správně. Slibuju .

                                                                                                                                                                                          

****************************************************************************************************************************************************************************************************

DOG DRAGONS CUP 2018 9.-10.6.2018

Po celkem vydařeném Brit turnaji tu je další víkendové klání, tentokrát blízko od nás a to v Liberci. Ale smůla se na nás lepila již celý týden před turnajem, a tak jsme byli malinko smutní. Začalo to tím, že si ve čtvrtek Evelyn zranila polštářky na tlapkách a tak měl náhle  Zmijozel o jednoho psíka méně. Pak v pátek večer volala janička, panička Linetky a Evelyn, že měla bouračku na kolečkových bruslích. A tajk muselo přijít rozhodnutí, které vůbec nebylo moudré ale jinak se to vyřešit nedalo. V „S“ bude běhat nejpomalejší pes z „G“ .  Další věc, která nás strašila byla ta, aby Ridiček běhal celou dráhu i zpět přez překážky, protože s tím velice bojuje. A tak ,aby se panička Marcela mohla plně věnovat Ridičkovi, pouštěl mě můj „dědeček“ Libor z Tsunami.

I s „G“ to bylo trochu nahnuté, Charlie  měl rozřízlou tlapku, ale do turnaje se vše spravilo.

A tak jsme v sobotu ráno nastoupili v tomto složení:

„Zmijozel“ – Ridiček, Exík, Gery , Linetka a záložní Alf

„Nebelvír“- Charli, Dastík, Max a Marley

Předpověď počasí na víkend nebyla moc ideální a tak jsme se modlili, aby nepřišla bouřka jako v pátek večer. Bojovali jsme velice statečně a „G“ do  do nedělního DE postupovali z 3.místa a celý den se jim dařilo běhat skvěle.

Naše „S“ se malinko trápila s vyhýbajícím Ridičkem a tak  jsme do neděle  nastupovali z posledního místa.  Ale nejen , že nám zlobil Ridiček( ale už se to o dost zlepšilo) tak i Linetka si sedřela polštářky a tak do neděle ani jedna z našich holek nenastoupila. A také přišla veliká bouřka a tak se organizátoři rozhodli poslední sérii běhů zrušit.  A tak jsme se modlili, aby v neděli počasí bylo o hodně lepší.

V neděli ráno to vypadalo velice slibně a tak „G“ mohla nejdříve porazit Dajaveru a pak i CB III a tím pádem postoupit rovnou do finále, kde na nás opět čekali CB III a Nebelvír je porazil a odnáší si z tohoto turnaje 1.místo v páté divizi.

Naše Zmijozelské družstvo se trápilo v první divizi s pomalým Alfíkem a nespolehlivým Ridičkem. A tak se dalo čekat že dvě prohry za sebou nás posunou na poslední 4.místo v první divizi. Musím pochválit Ridička, který se velice zlepšil, ale ke konci už toho na jeho malou hlavičku bylo moc a opět vyhýbal. Tak teď pevně věříme, že veškerou smůlu už jsme si vybrali a příští turnaje už budou jen skvělé a sluníčkové.

                                                                                                                                                                                                 

*****************************************************************************************************************************************************************************************************

ČERVEN

*********************************************************************************************************************************************************************************************************

 

 

 

 

 

26.-27.5.2018 CALIBRA TURNOFF DISTANCE WEEKEND PŘÍŠOVICE

Je tu další víkend a s ním i narychlo uspořádané závody naším Turnoff týmem.

A tak v pátek večer odjížíme nedaleko nás do Příšovic a vše se chystá na distanční závody.

Tento víkend byl premiérovým pro našeho Ridička. Sice jen na dvě disciplíny DD a PTT ale vedl si moc dobře. Ale postupně.

V sobotu jako obvykle SPTF a DD. Vezmu to všechno rychlostí blesku. V SPTF se dařilo celkem všem. I Exík něco málo pochytal. Jen dastík v prvním kole trochu pinkal disky a jednou se dokonce zaběhl ven z hřiště.  Ale jeho druhé kolo bylo o dost lepší a tak si vychytal 28.místo. Exík s 15,5 + 20 bodů ukořistil 13.místo. Mejzík obsadil 5.místo a já po dlouhé době vystoupal na stupně vítězů po rozhozu s polskou závodnicí a to na krásné 2.místo. A také jsem se díky tomuto krásnému výsledku kvalifikoval na MČR V SPTF.

V DD se nám dařilo a Ridičkova premiéra dopadla nádherně. Z kvalifikace jsem postoupili Ridiček a já.  Bohužel v semifinále Ridiček vypadl ale odnesl si krásné 6.místo a já po nepovedeném finále vyfasoval zaslouženou „bramboru“ .  Mejzík hrál s Dominikou a obsadil 10.místo. Dastík 18.místo a Exík nic moc a tak si odnesl 27.místo.

Co se týká nedělního PTT tak o něm se moc rozepisovat nebudu a pokud někoho zajímá, jak katastrofálně jsme dopadli, tak kouněte na 

VÝSLEDKY

V Qudrupedu se už Mejzíkovi i mě dařilo o hodně lépe. Exík ani  v neděli neměl správný den a tak skoro nic nechytil a obsadil 9.místo.

Já s Vojtíkem jsme celkem bodovali a na to , že jsme spolu delší dobu nehráli jsme vybojovali 1.místo v mužích s nejdelším hodem dne 60,4 a Kvalifikací na MČR.

I Mejzík s Týnou nezklamali a odnášejí si  1.místo v ženách a nejdelší hod dne 58,9 m.

Fotečky opět od skvělá :

Martina Irglová

                                                                                                                                                                                                 

*****************************************************************************************************************************************

KDDF 12.-13.5.2018 POHOŘANY

No tak jsme se dočkali, konečně první freestyle sezony. Všichni jsme se moc těšili. Já s paničkou jsem i něco stihnul natrénovat, Exík a Gerry s Marcelou o trochu méně.

Já s Týnou a Vizinkem jsme přijeli vlakem, marcela s klukama přijela autem v pátek večer.

No v sobotu jsme měli na programu jedno kolo freestyle a jedno kolo SPTF + mini do freestyle. V neděli druhá kola + DD. Jelikož tento článek píšu s malinkým spožděním tak se nebudu moc rozepisovat. Naše první kolo freestyle se mojí paničce moc nelíbilo, ale já jsem byl celkem spokojený. S klukama to bylo malinko horší neboť si jejich panička nezapamatovala sestavy a nebyl to moc velký zázrak. Natrénováno málo, nové prvky žádné.......Gerry po prvním kole a mini průběžné 5.místo, já 3.místo a Exík někde ke konci.

Co se týká SPTF tak ani Exík a Gerry žádná velká sláva. Gerry se opět hledá s Marcelou, které ho přenechal Vojta. Myslím, že na příštích závodech už to bude lepší. No a Exík? Vždyť ho znáte, žádná velká sláva. Raději nebudu ani zmiňovat umístění. Gerry skončil na 16.místě a moje maličkost na 7.místě. No a dastík na 31.místě. ten bude muset zapracovat na vybíhání dopředu, aby stihl doběhnout disky až v poslední zoně a nepinkat si je. Ale oni to s paničkou zvládnou.

Druhá kola freestylů byla o trošku povedenější ale jen já jsem si udržel své místo a nakonec vybojoval 3.místo , Gerrýšek spadl na 10.místo a Exík na 14.místo.

Co se týká DD tak tam zazářil náš Dastík. Ale ani Gerry a Exík na tom nebyli špatně. Do semifinále se ale probojoval jen Dastík a nakonec ve finále vybojoval jeho první umístění na stupních vítězů. Krásné 2.místo. Exík obsadil 10.místo a Gerry v těsném závěsu za ním 11.místo.

Pár foteček :  

Yvona Pořízková

                                                                                                                                                                                                

****************************************************************************************************************************************************************************************************

EAGER´S CUP 2018 ŽAMBERK 5.-7.5.2018

Tak a je to tu, konečně jsme se dočkali a v sobotu ráno vyrážíme na první flyballový turnaj v sezoně. HURÁ !!!!!!

No řeknu vám, že jsme byli malinko nervozní, přece jen první turnaj v sezoně, naše premiéra jako týmu DUMBLE DOGS a dokonce flyballová premiéra mého synka Ridička. NO tak to bylo pár důvodu k obavám a k malé trémě.

Ale vše dopadlo nad očekávání. Jako tým jsme fungovali vellice dobře, všechny ostatní týmy nás vzali dobře a tak si panička Marcela celkem oddychla. A Ridiček? O tom se dozvíte později.

Nejprve k prvnímu týmu který běhal v sobotu a v neděli. Je to DUMBLE DOGS "G" ve složení- Alf, Charlie, Max, Marley a Dastík. A musím je všechny moc pochválit. Běhalo jim to opravdu skvěle a Dastík, ten za celý turnaj neudělal jedinou chybu a nikam se nezaběhl ani se nezačuchal. Je to prostě borec. I jeho časy se oproti loňské sezoně vylepšili. A tak ty naše "G" vybojovala historicky první bednu našeho nového týmu a to nádherné 3.místo v 7 Divizi.  Parádní výkon.

 

No a jak to šlo našemu dalšímu týmu DUMBLE DOGS "S" ve složení - Exík, Gerry, Linetka, Evelyn a Ridiculus?  My ostřílení závodníci jsem pracovali dobře, ale musím moc pochválit Evelyn a dokonce i Ridička. I když Evelyn ustála tíhu a tlak závodního prostředí o hodně lépe než Ridiček. Ale i jeho musím pochválit, jeho časy byly pěkné a starty také. Jen ke konci už dělal blbosti a neběhal zpět přez překážky. Ale myslím, že se to časem zpraví a vše bude na super cestě dosáhnout na 16- tkové časy.

Do pondělních bojů jsme nastupovali z 1.místa s nejrychlejším časem 17,01 ale bohužel štěstí zrovna chodilo po jiných týmech a nás zlobil box. A tak jsem nakonec i v důležitém boji o další postu prohráli díky opakované závadě na boxu a nezkušenosti naší nové nabíječky. Ale i té patří velká pochvala a pusa na čumák, protože to vše ustála v klidu a dokonce nám bude nabíjet i příště. A tak naše družstvo spadlo na 6.místo ve 2 divizi. Ale nevadí, na příští turnaj už bude vše v pořádku a několikrát prověřeno a my jistě vystoupáme na nějaký ten stupínek .

 

Po celý víkend v družstvu panovala super nálada a tak to má být. Tak již teď se těšíme na další turnaj, tentokrát pod taktovkou klubu Lavina.

                                                                                                                                                                                             

*******************************************************************************************************************************************************************************************************

KVĚTEN

*******************************************************************************************************************************************************************************************************

 

 

 

 

WELCOME SUMMER 27.-28.4.2018  PŘEŠTICE

Tak je tu již druhý distanční víkend v sezoně a tak v sobotu časně z rána vyrážíme do Přeštic nedaleko Plzně. Už jsem se všichni moc těšlili, protože od posledních závodů už je to tři týdny.

V sobotu byly na programu SPTF a DD. Myslím, že mje výkony s Vojtíkem ale i výkony kluků s Marcelou byly ten den v SPTF velmi slabé. A tak se nebudu moc rozepisovat, vypadá to, že jsme se domluvili a skončili jsme skoro na stjných místech. Nejlépe z naší trojice si vedl Dastík, ketrý makal opravdu skvěle, jen se musí trochu sladit s paničkou a ukořistil 22.místo, a hned v závěsu za ním Exík ( 23.místo ) a pak moje maličkost 24.místo.

V DD už to bylo o malinko lepší a největším pašákem dne byl Dastík. Je vidět, že kastrace mu pomohla a on se o hodně sklidnil a zvládá i takové situace, jako v klidu čekat na semifinále DD  mezi ostatními psíky . A tak nakonec Dastík 5.místo, Exík 33.místo a já zase za exíkem a to 34.místo.

V neděli nás opět čekala SPTF a také PTT.

SPTF byla o hodně lepší než v sobotu ale ne úplně nejlepší. Tentokrát byl z našeho tria nejlepší Exík a to na 11.místě, pa já na 12.místě a Dastík tentokrát na  16.místě.

A co PTT? Tak tam zazářili Exík a Dastík. Nejenom, že se probojovali do semifinále, ale i do finále. Jen díky tomu že mají jednu paničku tak proti sobě nemohli nastoupit do duelu a tím byl Dastík odsouzen na příčku bramborovou, tudíž 4.místo. A Exík se probojoval na 3.místo.

A tak, i když se občas nedařilo jsme si užili skvělý víkend , ale už se moc těšíme také na nějaký flyball.

FOTO:

zde

Markéta Hojková

Eva Boušková

 

                                                                                                                                                                                             

***************************************************************************************************************************************

O POHÁR PSÍ AKADEMIE 2018 A DOGDANCINGOVÉ ZKOUŠKY 21.4.2018

Je tu opět jedna sobota, kdy nás čeká dogdancing. Ta naše panička se do něj nějak obula, tentokrát jak zkoušky, tak i neoficiální závod.

Ale postupně.

Nejprve zkoušky, dnes v duchu F. A to Ridiček F1 a já F2.

Ridiček až na jedno malé zaváhání pracoval skvěle a vytančil i další zkoušku F1 na VÝBORNĚ.

Já s paničkou, no tentokrát za to můžu já. Přiznávám, se a tak jsem na tom s aničkou 1:1 . Vše nám vycházelo, panička nic nezapomněla ale já jsem se nějak zapomněl a místo otoček CIK a CAK jsem pořád dělal CAK. A tak to panička nechala být, že to doděláme na konci zkoušky. No a co se stalo? no čtyři otočky CIK a pak 4 otočky CAK a my jsme bohužel tu poslední čtvrtou nestihli, a tak opět DISK. A já už teď vím, že příště už to musí vyjít.

Hned po zkouškách se konal neoficiální DD závod. Ridiček nastoupil v kategorii NOVÁČCII  a já v kategorii ZAČÁTEČNÍCI.

Ridičkovi panička vymyslela sestavu na muziku Pirátů z karibiku a bylo to velice hezké, pracoval krásně, jen toho prostě neumí ještě tolik. Musím ho moc pochválit, vůbec neřešil prostředí, rekvizity ani paničky oblečení, a to je super. A vytančil si krásné 6.místo.

No a já si oprášil naší oblíbenou sestavu Harryho Pottera a šlo nám to také krásně. Sice panička zapomněla nějaké cviky, jako třeba ovládnutí kletbou Imperio ale i tak to světe div se stačilo na 1.místo. A to jsme tedy ani já ani panička nečekali.

 

 

 

 

Fotečky z celého závodu

foto Martina Irglová

                                                                                                                                                                                   

***************************************************************************************************************************************************************************************************

 

 

 

 

DOGDANCINGOVÉ ZKOUŠKY 9.4.2018 - HORNÍ POČERNICE

A jedeme na další DD zkoušky, tentokrát i s Exkem. Mám velikou radost, že jede se mnou, budu se jistě cítit o hodně lépe a určitě už tu DwD1 zvládnu.

Exík nastupuje na F2 .

No tak začnu u mojí maličkosti, já jsem prcoval velice hezky a mám radost, že jsem tu zkoušku zvládl a to dokonce na VÝBORNĚ.

Exík a jeho F2 . No musím to napsat nějak kulantně, aby mě nevynadal. No spíš jeho panička, protože teď v tom má velý díl i ona. Začatek zkoušky- daleké obíhání, no krása, za 3 body, pak přišli na řadu packy v blízké pozici a nějak se nedařilo. A tak to paničku natolik rozhodilo, že zapomněla sestavu a ukončila zkoušku. Tím pádem DISK. No tak snad to zvládnou příště.

Jela s námi i moje veliká kamarádka Evelyn a ta složila hned dvě zkoušky DwD1 a F1 obě na Výborně.

    

                                                                                                                                                                                  

**************************************************************************************************************************************************************************************************

 

11. MDDD CITOV 7.-8.4.2018

Hurá, tak jsem se konečně dočkali a vyrážíme na první frisbee závody sezony. Tedy bez Dastíka, ten musel zůstat doma, byl čerstvě po kastraci a tak ho hlídal Kamil. Týna s Mejzíkem a Vizinkem vyrazili vlakem ráno, měli v pátek odpoledne quadrupedí seminář. A my ostatní v pátek odpoledne vyrazili s velkým nadšením a elánem.

V sobotu byly na programu dne SPTF a DD . 

Nebudu to rozepisovat přesně po bodech, protože to vás asi moc nezajímá, jen musím pochválit Vojtu s Gerrýškem, jejich kola  SPTF byla o 100% lepší jak v loňské sezoně. A to je fakt paráda. Jen o jeden nechycený disk jim utekla kvalifikace na MČR.

Marcela s Exíkem podávala stejný výkon jako v loňské sezoně, občas se něco povedlo a občas ne.

No a moje maličkost z nás chlupáčů dopadla nejlépe a to na 6.místě .

V DD jsme všichni tři skončili s podobným počtem bodů. leč do dalších bojů jsem se neprobojovali.

V neděli nás čekal quadruped a PTT.

Pro quadruped byly ten den ideální podmínky  většina páníčků se při rohzhazování divila, jak daleko dohodila. Tak jsem na to byl velice zvědavý.

V ženách nastoupila Týna se mnou a Marcela s Exíkem. Ze skupiny postoupila Marcela a Týna až z poslední šance. Finále bylo velice zajímavé a to co se stalo mě moc mrzí. Marcela hodila standartně svých 45 m  ale já s Týnou první dva pokusy nechycené a ten poslední? Cca na hranici 80 metrů jsem ten disk měl v tlamičce, ale přišle vítr záškodník a malinko mi ho poponesl a já klap naprázdno :( . A tak historicky poprvé byl Exík lepší než já. Eyxík skončil na 4.místě  a kvlifikovli se na MČR a já  až na 5.místě. No alespoň, že jsem měli nejdelší hod a to 81,5 metru.

Gerry s Vojtíkem bojovali statečně ale bohužel nepostoupili ani z poslední šance. Ale i tak na sobě Vojík moc zapracoval a jeho hody létaly  v rozhozech za hranici 90 m .

V PTT jsme se kvalilfikovali všichni a le Gerry i Exík vypadli v prvním rozstřelu a já se prodíral dál až do finále. A nakonec z toho bylo krásné 2.místo

Vlastně musím prásknout ještě na Vojtu s Gerrýškem, že obsadili 1.místo v kategorii  NEJ JUNIOR celého víkendu.

A kdo jste zvědavý na podrobné body, tak zde:

výsledky

 

Máme i krásné fotografie od Yvony Pařížkové :

Foto Yvona Pořízková

                                                                                                                                                                                      

***************************************************************************************************************************************************************************************************

 

DUBEN

*******************************************************************************************************************************************************************************************************

VELIKONOČNÍ FLYBALL S LAVINOU V DOKSECH  29.3.-2.4.2018

Ve čtvrtek 29.3 odjíždíme večer všichni na flyballový prodloužený víkend do Doks. Máme všichni velikou radost, protože se konečně zase něco pořádně děje a my pilně trénujeme :)

Od pátečního rána až do pondělního oběda jsem pilně trénovali flyball. Někdo již zařazený v družstvu, někdo ještě sám jen se psem v druhé dráze pro upevnění otočky a všech návyků, aby byli co nejlepší.

Nebyli jsem tam sami, vyrazila i část našich členů z družstva, a všichni jsme za ty 3 dny udělali veliký kus práce.

Musím moc pochválit Gerryho, je to z nás starých psů, kteří se přeučili na náš nový box největší šprtík a jde mu to úžasně. Já občas zlobím s jednou nohou dole a Dastík? Tak ten zlobol celé soustředění. Asi na něj přišlo jaro nebo co a tak byl nesnesitelný. Pořád někde něco čmuchal, hledal a prostě zlobil. Až to došlo tak daleko, že se panička rozhodla ho nechat vykastrovat. Tak snad to pomůže.

V neděli nás přijela navštívit Týna i s Mejzíkem a Viizinkem, který tam měl své sourozence. A tak si krásně pohráli a Mejzík si potrénoval frisbee .

Ridiček běhal moc krásně, jen musel ještě sám, aby se nerozrušoval ruchem a adrenalinem v týmu. Moc mu to prospělo a občas si zaběhl i bez oplůtku kolem dráhy, ale on to také všechno doladí a zvládne :)  I Ridiček si zaběhl krásné časy a jeho nejrychlejší byl kolem 4,17

Moje maličkost byla úžasná stejně jako Gerry a na 30 cm překážkách jsem si dali osobáčky. Gerry 4,09 a já 3,97 . Tak to vypadá,. že naše zimní příprava ve vaně a změna boxu nám prospěla.

Pár foteček :

foto Marcela

foto Nikča

foto Hanka

                                                                                                                                                                                                

******************************************************************************************************************************************************************************************************

PES A FENA ROKU 2017 BCCCZ - VYHLÁŠENÍ 25.3.2018

 V neděli 25.3. se naše paničky Marcela a Týna vydali na chůzi BCCCZ a vyhlašování ankety PES A FENA ROKU 2017.

Schůze byla jako každý rok stejná, tak to vám psát nebudu, ale jak dopadli naši bordeří kluci? Myslím že skvěle :)

V kategorii Dogfrisbee jsme brali všechna místa a jak se tam kluci posrovnali?

Exík 3.místo

Gerry 2.místo

Mejzík 1.místo - jak jinak že?

V kategorii Flyball byli přihlášeni Exík a Gerry a na 3. místě se umístil Exíka a na 4.místě Gerry .

Mám z těch našich kliků velikou radost, a i když jsem jen napůl BOC i tak jim mooooc fandím do příštího ročníku .

                                                                                                                                                                                                     

*******************************************************************************************************************************************************************************************************

DOGDANCINGOVÉ ZKOUŠKY 5.3.2018

Tak jsme  spaničkou  vyrazili na moje o první DD zkoušky. Konkrétně na DwD 1 . Ale asi  jsem neměl svůj den, nebo  jsem byl celý smutný z toho, že nejel Exík a tak  jsem se na zkouškách choval, jak kdybych  tam nikdy nebyl :( .

I když jsem se  malinko snažil, nebyl  z toho nic jiného než DISK. A tak pevně věřím, že příště už to bude lepší.

                                                                                                                                                                                 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************

 

BŘEZEN

*********************************************************************************************************************************************************************************************************

 

 

 

 

KYNOLOG ROKU 2017

V sobotu 24.2.2018 jsme se zúčastnili předávání cen ankety KYNOLOG ROKU 2017.

Byli nominováni za dogfrisbee Týna s Mejzíkem za dospělé a Vojtík s Gerrýškem za juniory. I když jsem mysleli že se Týna posune o jednu příčku, opět se porota rozhodla, že  jí udělí 3.místo . A Vojtík s Gerrýškem obsadili 2.místo

Náš bývalý tým CrazyBalls I. byl také nominován, ale skončil na 5.místě. A tak se moc těšíme na nadcházející sezonu a pevně věříme, že se jako Dumble Dogs opět do pětice nejlepších probojujeme.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************

Stále ta zimní pauza  , ale už se to pomalu začíná zlepšovat. Dokonce nás panička už konečně vzala na menší trénink frisbee. Panečku,  jakou jsme měli všichni radost.

Jinak stále intenzivněji trénujeme flyball a u Ridička to vypadá velice nadějně. Už trénuje na desce před boxem a běhá zpět celou dráhu. Pomalu ho zkoušíme i na celou dráhu tam i zpět. Sice jen na shootu, ještě pár tréninků a půjde už na box. Je opravdu velice šikovný a vypadá to, že bude i rychlý. Možná rychlejší než já a Exík. Ale to uvidíme až v sezoně.

Exík i Ridik stále dojíždějí do Prahy na DD a celkem dost trénují i doma. Panička se chystá na DD zkoušky jak s Ridičkem tak i s Exíkem.

Další novinkou je to, že už má Týna s mejzíkem tedy nový přírůstek, jak o něm minule psal Exík. Jmenuje se Viizi a je to pěkný ďáblík.

                                                                                                                                                                                               

*****************************************************************************************************************************************

 

ÚNOR

*******************************************************************************************************************************************************************************************************

 

Tak a je tu Nový rok . Co nás v něm čeká, jaká bude frisbee a flyballová sezona?  

Konec starého a začátek nového roku  jsme oslavili společně  s našimi čtyřnohými kamarády a jejich páníčky u nás doma. To vám byla ale mela. Tolik psů pohromadě snad naše obydlí ještě nezažilo.  Spousta borderek a pár jiných plemen. Na Nový rok jsme vyrazili na společnou procházku a byla to veliká  psina.

Jak víte z minulého článku, máme zimní pauzu. Ale i přesto se toho u nás ve smečce děje dost.  Asi nejdůležitější novinkou pro nás i vás je, že už nejsme členové CrazyBalls . Naše panička společně s Kamilem, Štěpánem a Janičkou založili nové flyballové družstvo DUMBLE DOGS. A tak neleníme a pokud je počasí alespoň malinko příznivé pilně trénujeme na novém boxu a naše nové posily- Ridička, Evelyn , Charlieho a Traisy.

Musím všechny moc pochválit, jde jim to skvěle. Ridiček už zvládá míček na shootu na nejvyšší stupeň s míček úplně dole. Vlastně jako by byl v boxu. Evelyn a Charlie pilně trénují na shootu a Traisy jako nejnovější posila běhá přez překážky  a začíná na shootu s otočkama.

I v lednu chodíme na hydroterapii a pořád nás to moc baví a jsou už vidět výsledky, naše kondička je čím dál tím lepší a naše svaly rostou a rostou.

Také se na nás přijel podívat opět paničky kamarád Jarda a udělal s námi spoustu krásných fotek.

S Ridičkem stále jezdíme na DD tréninky do Prahy ale i doma pilně trénujeme. Panička z nás má ohromnou radost, a naše trenérka Petra také.

Jo a ještě jsme vyčmuchali další novinku. Panečku. To vám je něco. Tak si představte, že si Týna pořídí nového pejska.  Bude to Bordestaff. Je to kříženec ( tak že vořech) . Ale jeho rodiče jsou oba čistokrevní a hlavně zdraví a velice šikovní. A tak se na to škvrně celkem těšíme . Jen je škoda, že bude s Mejzíkem bydlet v Praze a my ho moc často neuvidíme.  Ale snad s ním a Mejzíkem Týna občas přijede domů a budeme se vídat na závodech.

                                                                                                                                                                                     

*******************************************************************************************************************************************************************************************************

 

 

LEDEN

************************************************************************************************************************************************************************************