DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

2017

Dění v prosinci není zas tak moc akční, ale pravidelně chodíme na hydroterapii do Turnova. Užíváme si psí vanu i s běhacím pásem a moc se nám to líbí. Také někteří z nás chodí na pravidelné trénniky dogdancingu do Prahy. Jo jo prásnu vám, kdo chodí na dogdancing, jsou to Ridiček a Exík. panička se rozhodla ten dogdancing vzít trošku do rukou a Ridička čeká skládání zkoušek a Exík se také připravuje na zkoušky aby dotáhli do konce toho Championa dogdancingu a možná i nějaké ty závody :) .

A tak si tak pomalu plyne prosinec a jsou tu vánoce. Je to paráda, konečně se celá naše rodinka sešla společně doma. Jen škoda, že je panička marcela nemocná. tak snad se co nejdříve vyléčí a budeme moct jít pořádně ven na procházku a zase trénovat.

 

A tak vám všem našim příznivcům přejeme příjemné prožití vánočních svátků a v Novém roce jen zdraví, štěstí , pohodu a našim psím kamarádům spoustu frisbee, flyballových a všemožných úspěchů.

                                                                                                                                                                                                                                 

***********************************************************************************************************************************************************************************

PROSINEC

*************************************************************************************************************************************************************************************

 

Je po sezoně a tak vám napíšeme něco málo z dění v listopadu.

SEMINÁŘ S M.ANDROVOU PŘEŠTICE

  Jako první větší akce byl seminář s M. Androvou na který jsem vyrazil já a Exík. Panička se rozhodla, že jsem možná dozrál na to abych příští sezonu vyrazil na freestylové závody. A tak jsme pilovali spoustu věcí do sestavy snad něco do jara dáme společně dohromady. Exík s marcelou měnili nějaké věci v sestavě aby tam bylo daleko víc času a vymýšleli nová dog catch. Tak uvidíme jak to nakonec dopadne. Jinak to byl super seminář a my odjíděli celkem unavení ale spokojení.

                                                                                                                                                                                                                                                  

 

SRAZ " E" SPEEDY DREAM SMRŽOVKA

V polovině listopadu jsme vyrazili s Exíkem a mojí maličkostí a řeknu vám, byla to pro mě čest do Smržovky na rodinný sraz " E" vrhu. Prostě s Exíkovími sourozenci a jeho tatínkem Acem. A bylo to parádní. Krásné výlety, hraní si s ostatními a večer si i páníčci poseděli a poklábosili všichni společně. Byl to krásný víkend .

                                                                                                                                                                                                                                          

 

ČLENSKÁ SCHŮZE FRISBEE HRADEC KRÁLOVÉ , ČLENSKÁ SCHŮZE FLYBALLU PRAHA

Daší víkend na to se konaly hned dvě schůze. A to frisbee a hned v neděli flyballová. Tak  jak to bylo na frisbee schůzi? Velice málo členů se nan i vypravilo, probrali se nějaké nové věci, co a jak bude příští sezonu a nakonec se vyhlásila celoroční soutěž a to DOG SHOP LIGA 2017. Soutěž dopadla skvěle, na 3.místě se umístil Exík, na 5.místě Mejzík a na 6.místě já s Vojtíkem. A skoro v těsném závěsu Dastík s marcelou a to na 13.místě z 321 účastníků. Myslím že je to skvělé umístění a jsme napjatí , jak dopadla další celoroční soutěž. ale ta se bude vyhlašovat až na jaře.

V neděli se konala schůze flyballová a na ní také vyhlášení celoroční soutěže K9 CUP. A jistě vás zjímá, jak to dopadlo. CrazyBalls I. vybojovali 4.místo v první divizi. Asi nám to 4.místo je prostě souzené. A Dastíkovi CrazyBalls III. vybojovali místo první ve čtvrté divizi. I když na tom Dastík nemá tak velký podíl rozběhal se úžasně a myslím, že příští sezonu už to bude o hodně lepší.

                                                                                                                                                                                                                                        

***************************************************************************************************************************************

 

 

LISTOPAD

************************************************************************************************************************************************************************************

 

HAVÍŘOVSKÁ VYCHYTÁVKA 7.-8.10.2017

Je to smutné, je tu podzim , listí začíná padat ze stromů a to je znamení, že se naše sezona blíží ke konci.

V pátek odpoledne vyrážíme všichni do Havířova na poslední frisbee závody v sezoně. Oni jsou za týden další, ale bohužel se to kryje s flyballem a tak jsem z toho malinko smutní.

Do Havířova jsem přijeli celkem pozdě, vyložili tam Týnu a Mejzíka a odjeli do Hodslavic k Dáše , tam jsme mohli obě noci zůstat v teple a pohodě. Přece jen už to na spaní ve stanu moc není. A hlavně jsem se mohli vidět s Easy a ostatními členy jejich početné psí smečky.

V sobotu ráno jsme se vrátili zpět do Havířova. Na sobotním programu bylo SPTF a PTT.

V SPTF se vedlo všem. Nedá mi to a musím se malinko pochválit, prototže mi to vážně šlo a panička mě moc chválila. 21,5 bodu v provním kole to se nám už dlouho nestalo. Koukal jsem kde je disk a snažil se vše chytit. Po prvním kole průběžné 4.místo. A Dastík. Panečku to vám byla paráda. Ten kluk makach, chytal a hlavně se sousředil.A také se rychlostí blesku vracel zpět. Mejzík s Týnou t už je taková klasika. Jim jde prostě skoro všechno. Tuším že nachytal 22,5 bodu a průběžné 3.místo . A co Vojtík s Gerrýškem? První kolo se jim celkem dařilo, ale úplná sláva to nebyla.

Kvalifikace na PTT tak ta vyšla všem. Měl být noční, ale jelikož se skončilo celkem brzo, tak se odehrál za světla. Vojta s Gerrýškem do dalších bojů nepostoupili a já s Mejzíkem jsme si dali rodinný souboj. Přece jen byli o malinkok rychlejší Mejzík s Týnou a tak postoupili do finále oni. Nakonec z toho bylo 2.místo. Dastík v PTT nezávodil, ale všem nám moc a moc fandil.

A co druhá kola SPTF? No Gerry s Vojtíkem žádná sláva. Naházeli a pochytali něco kolem 10 bodů. A tak se propadli na 17.místo

Dastík ve druhém kole opět zabodoval. Byl to prostě pro tento den pan Úžasňák. O pouhé 3 body mu utekla kvalifikace na MČR 2018. Celkem v součtu 37 bodů a nádherné 5.místo.

No a moje maličkost to opět pokazila s pouhými 11 body v druhém kole jsme se propadli na 9.místo. Tak to opět u nás a za nás musel zachránit Mejzík a vybojoval 3.místo.

Večer jsem opět vyrazili k Dáše a vyspinkali a odpočinuli si pěkně v teple a do růžova.

V neděli ráno na nás čekali Quadruped a DD. Moc lidí se na Quadruped nepřihlásilo, tak to šlo celkem rychle. Kvalifikační hody jako vždy rozdělili hráče do skupin. Bylo super, že jsem pro jednou konečně nebyli s Mejzíkem ve skupině. A tak i já i Mejzík jsme do finále postoupili ze skupin. No a ve finále jsem se opět potkali, ale jak víte, Týna umí házet 2x tak daleko jako Marcela. Škoda, že jsem opět malinko zlobil a pro mě a paničku se kvalifikace na MČR nekonala. Ale za to si odvážíme 2.místo a Mejzík opět 1.místo.

Vojtík s Gerrýškem díky třem nechyceným hodům kolem 65 metrů bohužel skončili na 3. místě.

Na rozloučenou s frisbee sezonou si myslím, že to nejspu špatné výkony i když vím, že třeba já to umím daleko lépe. Všem se nám bude moc stýskat a už teď přemýšlíme, kam se všude v následující sezoně podíváme.

                                                                                                                                                                                                                                       

********************************************************************************************************************************************************************************

BUDĚJCKEJ X-TREME 14.-15.10.2017

Tak a je to tady. Poslední turnaj sezony je tu. Vyrážíme v pátek odpoledne ve složení já, Exík , Gerry a Ridiček do Českých Budějovic. Na místo jsem dorazili chvíli po 20.00 hodině. Tak jsem se ubytovali a vyrazili ještě se vyvenčit a proběhnout.

Ráno před sedmou hodinou vyrážíme na místo konání turnaje. Jako celou sezonu, tak i dnes jsem běhal v týmu CB III. No a Gerry a Exík v CB I. Opět v první divizi, tentokrát 9-ti členné. A řeknu vám, byl to mazec. Když jsem ještě doma poslouchali debaty Kamila a Marcelou, vytušilli jsem, že to na žádné umístění nebude. Vstupní čas nejrychlejšího družstva byl o 1,2 sekundy rychlejší než vstupní čas našich CB I. Ale jak víte, CB I vždy běhají čestně a ve své divizi a tgak se v dobotu rvali jako lvi a s časem 16,89 se umístili na 7.místě do nedělního DE.

CB III. S mojí maličkostí se tgaké moc snažili, panička mě moc chválila, prý už běhám skoro jako profík, jen ta rychlost ještě pokulhává. Ale turnaj od turnaje se to zrychluje.

No a pak jsem vyrazili večer na ubytovnu, ještě šli na procházkku a pak jen zasloužená večeře a šup do pelíšků nabrat síly na neděli.

Do nedělního rána jsem se probudili se skvělou náladou a plni elánu. Ale smůla se jak CB III , tak i CB I. lepila na paty. U CB III začal zlobit box a tak jsme během rozběhu muselli vyměnit box za ten, na kterém běhají CB I. Ale bohužel někteří z psíků to nezvládli ( já ano, jsem na něj zvyklý z tréninků ) a tak jsem prohráli na chybách. Další důležitý rozběh jsme také prohráli a tak jsem skončili na poaledním místě v naší divizi.

A co naši šikulíni v CB I a našlápnuté první divizi? No nějak to nevyšlo, ani poprvé, ani podruhé i když na Lavinu by jsmem občas i měli. Bohužel střídačky někerých členů týmu to pokazilli . Ale Gerrýška i Exíka musím pochválit, oni do toho vždy dají všechno. Vlastně musím pochválit i Crisse, Linetku a Easy. Jsou to skvělý tým a opravdu jim to běhalo skvěle. Možná bzch se nas sebou měl zamyslet a začít běhat flyball víc srdcem a pro paničku. No a tak CB I obasdili poslední místo v první divizi.

Nejlépe na tom byli CB II, kteří vybojovali ve své divizi „Bramborovou“ medajli.

No a teď je nám moc smutno, je konec sezony a bude pauza. Jen doufáme, že ne moc dlouhá a budeme trénovat na našem novém boxu.

                                                                                                                                                                                                                                                     

*******************************************************************************************************************************************************************************

 

ŘÍJEN

************************************************************************************************************************************************************************************

 

2,-3.9.2017 MČR VE FLYBALLE, PRAHA PESOPARK

 

Tak jsem se ve čtvrtek ráno vrátili z ME v dogfrisbee ve Španělsku. Malinko jsme si odpočinuli a už je tu další velká akce. Tentokrát MČR  ve flyballe.

Jako naše nová posila k nám do týmu přišla Easy s Dášou. Ano, je to ta Easy, co spolu máme ta skvělá a úžasná miminka. Jak jsem vám už psal, byli jsme v Hodslavicích na spoelčném tréninku a na to že je po šťenátkách běhá skvěle.  Ale abych se dostal k celému MČR.

V sobotu se běhal RR, tudíž na body a ne na rychlost. Povedlo se nám vyhrát naši skupinu „C“  a tím pádem se probojovat do nedělní Mistrovské divize.

Bohužel se nám již v neděli nedařilo tak skvěle jako v sobotním RR a tak jsem hned po dvou prohrách skončili na 7.místě. Když neudělal chybu páníček, vybral si to některý ze psíků , ale i o tom flyball je.  Vím, že to není špatné umístění ale umíme to opravdu o hodně lépe a to snad ukážene na dalším turnaji. Na TSN se moc těšíme.

Pár foteček jak nám to běhá a jak nějaký psík občas udělá chybičku.

 

   

                                                                                                                                                                                                                                               

***********************************************************************************************************************************************************************************

 

 

ZÁŘÍ

***************************************************************************************************************************************************************************

22.-31.8.2017  DOGFRISBEE EUROPEAN CHAMPIONCHIP 2017, ŠPANĚLSKO, TARAGONA + DOVOLENÁ

 

Jupí, jupí a zase jupí. Kluci mi dovolili napsat o té největší události za celý rok ve frisbee. Ano. Můžu vám napsat o ME . A tak vám budu vyprávět o tom, jak jsme  se vypravili 2000 km až do dalekého Španělska.

Moc jsem se těšil. U moře jsem ještě nebyl. A na ME vlastně také ještě ne. Je to veliká událost, atak jsem moc rád, že jsem mohl být u toho a vidět všechno na vlastní kukadla.

Tak postupně. Cesta to byla velice dlouhá, ale vše jsme v pohodě zvládli ave středu večer dorazili nedaleko místa konání. V kempu už na nás čekala další část naší české výpravy a tak jsem se hned ubytovali a panička nás vzala k moři. Panečku, to vám bylo veliké, a také hodně slané J .  Kluci mě varovali, ať to nepiju, ale i když jsem ani neochutnal, ten disk co nám panička házela byl slaný až až. A ty vlny panečku. Vůbec jsem se jich nebál a s klukama si moře moc užívali. Jen je škoda, že s námi nejel Dastík, ale ten měl velice důležitý úkol, hlídal doma babičku a celý náš domeček. Přece jen je to největší hlídač z nás všech.

A teď k samotným závodům. Kdybych vám měl vše rozepisovat dopodrobna, budete si to tu číst ještě hodně dlouho. A tak vám to malinko zkrátím.

V Quadrupedu nastoupili Mejzík, Exík i Gerrýšek. Mejzík a Exík s paničkama v ženách a Gerry s Vojtíkem  v mužích.

Pro Týnu to bylo malinko stresující, neboť hřiště bylo velice úzké a ještě na jedné straně zakončené vysokým obrubníkem. A tak se moc bála o Mejzíka. Ale vše dobře dopadlo i když to v jednu chvíli Mejzík málem nedobrzdil a malinko naboural diskem do obrubníku.

 

Do finále se prbojovali jak Mejzík tak i Exík. Pro paničku Marcelu byla konkurence vysoká a tak se dalo předpokládat, že si došli z finále s exíkem pro krásné 4.místo. A Týna s mejzíkem obhájili loňského MISTRA EVROPY !!!!!!! Jsou to prostě šikulíni největší.

Gerrýšek s Vojtou v mužích bojovali velice statečně, bohužel ze skupiny se jim nepodařilo postoupit a tak se snažili postoupit do finále z poslední šance. Bohužel je přehodil Slawek z polska o necelých 20 cm .  A tak jim postup z poslední šance utekl. Ale i tak si odnášejí úžasné 6.místo z ME.

Ve Freestyle se nejlépedařilo Gerrýškovi a obsadil 13.místo. I když do druhého kola nastupovali z průběžného 9.místa, ale i tak je to krásný výsledek. Mejzík s Týnou obsadili příčku 16. A Exík? Tomu se vůbec nepovedla mini do freestylu a  tak skončili s paničkou Marcelou na 46.místě.

V SPTF se Gerrýškovi s Vojtíkem moc nevedlo a tak skončili někde ke konci startovky. Exík na tom byl o malinko lépe, ale moc velká sláva to také nebyla.  Nejlépe se umístil Mejzík s Týnou, když po napínavém rozhozu o první místo bohužel chytil jen 4,5 bodu a tak jim 1.místo uteklo o 0,5 bodíku.  Ale i tak jsou VÍCEMISTRY EVROPY V SPTF.

No a já, jelikož jsem nezávodil jsem si užíval moře a keškování s Kamilem. V tom vedru to bylo celkem náročné a tak jsem se vždy moc těšil do moře. Velice obdivuji kluky, že v tomhle vedru dokázali závodit a vyvynout nějakou rychlost.

V pondělí dopoledne  jsme odjeli směr Francie a opět moře a koupání. Jejich moře je úplně stejně nedobře slané jako to Španělské.  Ale i tak jsem si to opět užili a vydováděli se s ostatními psíky dosytosti. Všechno krásné jednou končí a tak jsme ve středu odpoledne vyrazili domů, aby byli kluci odpočatí nadalší velkou událost.  Tentokrát MČR  ve flyballe.

                                                                                                                                                                                                                                                       

*********************************************************************************************************************************************************************************

20.8.2017 TRÉNINK FLYBALLU HODSLAVICE

 

Dnes časně z rána se vydáváme společně s Linetkou a Evelyn do dalekých Hodslavic na flyballový trénink. Budeme mít v CrazyBalls I. novou posilu a to Easy . Ano, maminku našich krásných miminek. Mám ohromnou radost, že bude běhat opět běhat flyball. Jak jsem na ni po očku na jaře v Třeboni koukal, běhalo jí to opravdu skvěle na to, že to nebylo ani půl roku od porodu těch malých raubířů. To ještě běhala se svým starým týmeme, ale bohužel se tam něco pokazilo a já těm lidským věcem nerozumím. Myslím, že by byla veliká škoda kdyby se k flyballu už nevrátila a válela se doma na zahradě, a tak jsme byli všichni moc rádi, když její panička kývla, že to s námi zkusí.

 

Trénink se moc povedl a panička od Easy Dáša mě a mojí paničce Marcele připravila veliké překvapení. Přijeli se za námi podívat synáček Bono až ze Slovenska a dceruška Beauty. Marcela byla moc a moc překvapená. Z mimiek jsou velice šikovní a krásní dorostenci . Myslím, že jsou ve skvělých rukách svých páníčků a paniček.

Udělali jsem i pár foteček do  rodinného alba. Že nám to sluší?

                                                            

                                                                                                                                                                                                                                                  

***********************************************************************************************************************************************************************************

5.-6.8.2017 M BCCCZ VE FLYBALLE 2017 – LITOMĚŘICE

 

Tak tu máme opět prázdniny a s nimi náš oblíbený flyballový turnaj a to M BCCCZ. Na tento turnaj velice rádi jezdíme, je velice pohodový a moc si ho užíváme. Již podruhé ho pořádal flyballový klub Lavina a ty máme moc rádi.

Tentokrát odjíždíme až v sobotu časně z rána. Do auta přibíráme Jitku s Elise a naši spolubojovnici Linetku.

Od časného rána je velice teplo a tak se dalo předpokládat i přes den L . A také tomu tak bylo. Vedro až k padnutí.

V CB I běháme ve složení Linetka, já, Exík, Criss a Scotty. Jako pouštěč Crisse s námi jela naše Týna, ostřílená to flyballová starťačka J . Když ten Mejzík neběhá.  A také jí to skvěle šlo. V první divizi jsem se sešli jen 4 týmy, ale opět ty nejrychlejší. Rebelové, Lavina, Hop Trop a my. I přes to velké vedro a minimální fyzičku Crisse a Scotyho jsem v perných bojích vyběhali třetí nejrychlejší čas a tak jsme  do nedělního  DE nastupovali z třetího místa s časem 17,05 .

V CB III opět běhal náš Dastík a toho musím velice pochválit. I když to není žádná raketa, tentokrát se nikde nekochal a neměl snahu odběhnout za jinými psíky , natož běžet vedle do dráhy. V sobotu běžel ve dvou rozbězích a vše bylo ok. Začíná se mu to v hlavičce asi pěkně rovnat. A protože mu to v sobotu tak hezky šlo, postavila ho Simona konečně i v neděli. A tak v prvním rozběhu hned ráno bojoval o postup. Bohužel nás vedlejší tým vyklepnul 3-0 .  Pak už do dalších běhů byla nasazena Sára a opět CB III prohráli. A tak se bohužel umístili na posledním místě ve své divizi. Ale myslím že naše panička marcela byla i tak moc spokojená. A i my ostatní jsem rádi, že se dastíkovi začíná dařit a všichni mu držíme tlapky, aby se ještě trochu zrychlil.

No a jak jsem na tom byli my? Naše jedničky?  V neděli po ránu už nebylo takové vedro, ale přes den stejně přišlo, ale i tak jsem bojovali statečně a postupovali dále. Dokonce až do finále, kde jsem se utkali s Rebelákama. No , těm to tento víkend běhalo opravdu skvěle a tak jsem skončili  opět na krásném 2.místě .

A co je skvělé? Tímto druhým místem jsme  já a Exík získali posledních 50 bodů pro to, aby nám naše panička mohla poslat žádosti o udělení titulu ŠAMPION VÝKONU klubu BCCCZ.

No a teď už se jen těšíme na MČR  na které se náš tým opět kvalifikoval.  Tak nashledanou v Praze v Pesoparku J .

                                                                                                                                                                                                                                          

**************************************************************************************************************************************

 

SRPEN

*************************************************************************************************************************************************************************************

 

ČERVENEC

************************************************************************************************************************************************************************************

M.E.D.´s  TROPHY PLÁNĚ 17.-18.6.2017

Tak jsem opět od kluků dostal šanci vám napsat pár řádků. Tentokrát o flyballovém turnaji kousek od Plzně. A dokonce jsem tam potkal mého brášku Bambooa. Ale popořadě, aby mi kluci nevynadali. Vyrazili jsme ve složení já, Dastík, Gerry a Exík.  Z páníčků jen Kamil a Marcela. Do auta se nám vešla ještě  Jitka s Elise. A kamarádka naší paničky, pamatujete, naše dvorní spisovatelka Věrka. Ale ta s námi nejela až na místo, jen jsem ji vysadili v Plzni. Přijeli jsem do kempu a moc se těšili na večerní prcházku. Byla tam skvělá louka a tak jsem se dosyta vylítali a vydováděli.

V sobotu ráno jsem se přesunuli kousek dál, na Pláně. Místo konání turnaje.  Těšili jsme se na teplíčklo a přivítala nás zima a silný vítr.

Dastík opět běhal v CB III., ale jak vítem opět toh moc nenaběhal a jen trénoval a zažíval tu závodní atmosféru. Snad to ten kluk časem pochopí. Jen tajně dofám, že až začnu běhat já, nic takového tropit nebudu.  Flyball vypadá jako super sport a myslím, že mě bude bavit J.

CB I. ve složení  Linetka, Criss, Exík, Gerry, Coffee a Scotty běhali skvěle.  Exík dopolene odpočíval a běhal až po obědě a Criss se rozběhal natolik, že si zaběhli krásný čas a to 16,80s !!!!! no a tím pádem i BO. Ale všichni z toho měli ohromnou radost a těšili se od dalšího turnaje zpět do první divize. V týmu panuje pohoda a klídek a je to znát i na časech.  A tak do nedělního DE postupovali z 2.místa. Končilo se celkem pozdě, a tak jsme byli rádi, že  můžeme jet do kempu a opět se vylítat na té krásné louce.Pak zasloužená večeře a šupky dupky do pelíšků.

V neděli ráno nás přivítal  krásný slunečný den.  Oproti sobtě rozdíl cca o 10 °C.  Přes poledne skoho hic. Ještrě že se bylo kde schladit. Sice jen malý bazének, ale v tu chvíli to bylo skvělé osvěžení.

A jak to tedy běhalo?

CB III si vyběhali krásné 1.místo, i když se o to Dastík opět nezasloužil. Tak snad už to na našem Crazy Cupu dopadne lépe.

CB I. celý den běhali v rychlé sestavě a jejich časy byly skvělé. Občas  se sem tam nějaká chybička nyšla ale i tak si vyběhali 2.místo v druhé divizi.

A ještě jsem vám zapomněl napsat o mém bráškovi Bamboo. Je to skvělý pejsek a bude i moc šikovný. Dokonce jsem, udělali i krásné rodinné fotečky. Na turnajki se nás z naší famílie sešlo opravdu hodně: dědeček ACE, tatík Exík a tetička Eylin a dva strýčkové Erzo a Enjoy. Jen škoda, že tam nebyla naše maminka Easy. A já pevně doufám, že ji na turnaji potkáme .

                                                                                                                                                                                                                                                  

***********************************************************************************************************************************************************************************

TURNOFF FREESTYLE WEEKEND 10.-11.6.2017

Tak jsem se konečně dočkali, a po roce máme závody u „čumáku“. A to našimi páníčky pořádaný TURNOFF WEEKEND. Jen jsem byl malinko zklamaný, že nebudu hrát Freestyle. Moje panička Týna byla totiž jeden z rozhodčích. A tak jsem si zazávodil pouze v SPTF a v neděli v DD. Ale postupně.

Všichni kromě miminka  Ridička jsme závodili. Jako první na programu byla SPTF. Jak vám tento článek píšu malinko se spožděním, tak si moc nepamatuji, jak jsme přesně po prvním kole dopadli. A tak vámpak napíšu až finální výsledky.

Co se týká freestylů tak jako první šel na řadu Exíček. Když na ty jeho výkony koukám z pohledu obou kol, tak to první bylo o hodně lepší než to druhé. Exík umí máknout, jen panička bude muset poladit hody a Exík semo tamo to chytání.

A Gerrýšek? Ten byl tento víkend úplně božský. Možná je to i tím, že panička marcela začala na Freestyle používat jiné disky a ty mu asi vyhovují. A tak byl za celý den jeden z nejlepších psů ve Freestyle. Po nedělní mini k freestylu byl Gerry na průběžném 1.místě a Exík někde za polovinou. Jeho minidistance nebyla nejhorší, ale nejlepší také ne.

V neděli byla druhá kola jak u Exíka tak u Gerýška o malinko horší, ale co je nejdůležitější- Gerry si i po druhém kole udržel 1.místo. Tím pádem se kvalifikoval i na MČR. Hurá J. Exík skončil na     místě a kvalifikace ne nekonala. Tak třeba to vyjde na dalších závodech.

Co se týče Dastíka, tak toho musím moc a moc pochválit. Makal skvěle. I když se občas šel někam mrknout, oproti ostatním závodů to bylo zlepšení cca o 400%.

A DD? Panička Marcela si dělala zálusk na tu skvělou cenu, ale bohužel ani jeden z nás se nedostal z kvalifikace do dalších bojů.

Výsledky našeho snažení:

 

Závody se opět vydařili a já se namůžu dočkat, až budu opět závodit ve Freestyle, tak hurá na BPD.

                                                                                                                                                                                                                                                 

********************************************************************************************************************************************************************************

WROCLAW 3.-4.6.2017 MEMORIÁL MELISY HEATER

V pátek odpoledne odjížíme zase po dlouhé době na zahraniční závody. Tentokrát do polské Wroclawi. Čeká nás freestylový víkend. V polsku na závodech už jsem oba byli a moc jsem se těšili. Vždy se nám tam moc líbí. Dojeli jsme rovnou do kempu a hned se ubytovali. Panička to měla velice jednoduché, protože spala poprvé v našem novém autě. A tak nemusela stavět stan a vše bylo rychle nachystané.

Ráno jsme vyrazili do parku. Ten byl moc krásný a ještě krásnější byl ten rybník co tam byl. To byla parádička. No abych nebásnili jen o parku, tak teď něco málo k našim výkonům.

Exíček se snažil, ale semo tamo se nedařilo. Je to ještě mlaďoch ,ale zase se snaží vše chytit a doběhnout. No i panička mu to občas zahodila tam kam neměla. A já? No naše klasika, žádné extra výsledky, nějaké ty nechycené disky také byli. V mini do Freestyle Exík vychytal  pouze 10,5 b a tak skončili po prvním kole až na 29.místě. Moje maličkost 21,5 bodíků a s nimi i průběžné 11.místo.

V SPTF Exík moc nezabodoval, ale ani já ne. Tak si dokážete představit, kde jsme po prvním kole skončili 11,5 b a 14 b není žádná sláva.

A tak jsme malinko sklesle odjeli do kempu, najedli se a šli nabírat sílu na další den.

V neděli nás čekala druhá kola.  Co se týká SPTF tak se nám celkem povedla.

A Freestyle? No druhá kola nevyšla tak dobře jako první, ale ostuda to nebyla. A jak jsem nakonec dopadli: Exík na     místě a já na      místě. A opět kvalifikace jako náhradník na MS. Jen veliká škoda, že na to panička Marcela nemá peníze, já bych se za tu velkou louži celkem rád podíval.

V SPTF jsme dopadli takto:   Exík-

                                                         Gerry-

A tik, i když jsem nedobyli příčky nejvyšší, moc se nám na závodech líbilo a doufáme, že se opět příští rok na některé z polských závodů vydáme.

                                                                                                                                                                                                                                            

*****************************************************************************************************************************************

ČERVEN

*************************************************************************************************************************************************************************************

27.-28.5.2017 CALIBRA DISC DOG CHALLENGE – ŽIDLOCHOVICE

 

Tak mě kluci k tomu pustili a já vám můžu napsat o tom, jaké to bylo na dalších frisbee závodech. Tentokrát vyrážíme v plném počtu až za Brno. Na místo jsme přijeli kolem 19 hodiny. A tak dvounožci rychle postavili stany a my se už moc těšlili na večeři.

V sobotu od rána bylo pěkné vedro a to se dalo předpokládat i přes den. A nemýlili jsme  se. Jak už jsem stihnul vypozorovat tak v sobotu jako vždy na programu SPTF a DD.  Marcela s tatíkem Exíkem šla na start jako první závodník dne a táhlo se to s nimi celý víkend. A asi jim to první místo nedělá dobře. Exík byl nějaký vypnutý a panička ne a ne najít to tlačítko ON. Nebudu se moc rozepisovat. SPTF a Exík tento víkend katastrofa. No a s Dastíkem to nebylo o mnoho lepší. Ten pořád jen čmuchal a když mohl, utekl hned za nějakou fenečkou. No prostě hrůza.  A tak není divu, že skončili na konci startovky. Ani druhé kolo se jim totiž nepovedlo.

Vojtík s Gerrýškem na tom byli o dost lépe a v prvním kole naházeli 17,5 b. Druhé se jim moc nepovedlo a tak si odnesli 10.místo. Týna s Mejzíkem byli po prvním kole na 5.místě a protože se ostatním hráčům v druhém kole nepodařilo naházet tak jako v kole prvním katapultovalo Týnu a Mejzíka jejich druhé kolo až na 1.místo. To vám ale bylo překvapení J .

O DD se moc rozepisovat nebudu, asi se všichni tři ( Exík, Gerry a mejzík)domluvili či co, a každý pochytal pouze 70 b. To, že se do dalších bojů nedostali jsem pochopil i já, a to jsem těch distančních víkendů moc nezažil.  No a Dastík, raději nepsat.

Všichni jsem se těšili na každou volnou chvilku, protože jsem vždy vyrazili k řece na koupačku. To vám byla paráda. A jak jsem se vydpváděl s ostatními psíky J.  Bylo to vždy velice příjemné osvěžení. A tak jsem se večer celkem těšili do pelíšků.

V neděli kluky hned ráno čekala kvalifikace na PTT. Exík na 4 hody , ale i tak se dostal do dalších bojů. A dokonce s mejzíkem ve dvojici. Pak přišel na řadu Quadruped a opět, nevím čím to je se dostali naši psíci spolu do skupiny. No dalo se předpokládat, že Exík asi nepostoupí. Známe přeci všichni naši T7nu a jejího robopsa Mejzíka. Ty přehodit je velice těžký úkol. I když se Marcela i Exík velice snažili, tak ze skupiny postoupila Týna s Mejzíkem. Ale Exík postoupil z poslední šance do finále.

Vojtík s Gerrýškem v mužích celkem váleli.  Vylepšili si osobní rekordík skoro o 20 metrů na konečných 71,3m. Ve skupině bojovali o finále s Exíkovým bráškou Erzíkem, ale bohužel se nezadařilo. A ani v poslední šanci to nevyšlo ,ale 5. Místo je skvělé.

Marcela s Exíkem se snažila prodrat finálem na místo nejvyšší, ale bohužel se nedařilo, i když si vylepšili svůj osobní rekord na 53,3 m. Stačilo to pouze na 3.místo. Ale i tak je to historický okamžik, myslím si že se zase dlouho nestane, aby Týna a Marcela stáli na stupních vítězů společně. Opět se ukázalo, že je nejlepší a vysloužili si 1.místo a nejdelší hod dne.

                                                                                                                                                                                                                            

********************************************************************************************************************************************************************************

KDDF OLOMOUC

 

První Freestyle letošní sezony je tu. A já se tak moc těším. Vyrážíme už v pátek odpoledne všichni kromě Barušky. Ta už s námi nikam nejezdí a hlídá domeček a babičku.

V sobotu je na programu první kolo SPTF, první kolo freestylů a ještě DD. Ale postupně, abych na nic nezapomněl.

Nejdříve se odházela kvalifikace na DD. Já jsem nešel a tak naše Turnoff barvy hájili Gerry, Exík a Dastík.

Jako první jde na řadu Dastík, a musím poznamenat, že je to katastrofa. Zajímá ho všechno kolem, ale kam letí disk to ne. A tak to panička Marcela po několika pokusech vzdává. Pak šel na řadu Gerrýšek ,šlo jim to dobře a posbírali 190b. A Exík přímo zazářil a pochytal 320 b. Gerry se pak musel o místo v osmifinále poprat v rozhozu. Dopadlo to skvěle a tak se oba dostali do dalších bojů, a ne v jedné skupině.

Jako další bylo na programu první kolo SPTF. Tam už jsme nastoupili všichni. Dastík je komediant, ale celkem se snažil. Dokonce se jednou šel pochlubit s chyceným diskem i středové rozhodčí Pam Martin. Něco málo pochytal, ale žádná sláva to nebyla.  Marcela s Gerrýškem delší dobu nehrála ( teď s ním přeci hraje Vojtík) a tak se spolu malinko hledali. A Exík? Ten tuším chytil všechno a nasbírali 21b. A moje maličkost s Týnou posbírala 21,5b.

A pak hned po obědě byly na programu freestyly. Nevím, jestli šel na řadu první Exík nebo Gerry a tak začnu u Gerrýška. Bylo na něm vidět, že se na první letošní Freestyle velice těšil, protože mu vůbec nevadilo, že asi hodinu před tím byla velká bouřka. Pět  nechycených disků je celkem dost ale vylepšili to mini do freestylu, kde nachytal 21,5 b a to je posunulo na průběžné 5.místo.

 

EAGER’S CUP 2017 - ŽAMBERK 6.-8.5.2017

Konečně, konečně a zase konečně jsem se dočkali a první flyballový turnaj sezony je tu. Vyrážíme v sobotu časně z rána směr Žamberk.

Dastíka čekala flyballová premiéra. Jak už to u tohoto turnaje bývá neběhala všechna naše družstva v jeden den. CB II. A CB III. Si to odbyli už v sobotu odpoledne a v neděli dopoledne.

Dastík byl pro letošní sezonu zařazen do CB III. První rozběh běhal skvěle, nikoho neřešil, jen ten jeho čas byl velice špatný. Něco kolem 6 s. A při tom to umí tak krásně. Další rozběh běžel už jen jeden běh a pak byl hned vystřídán. Je to veliká škoda, protože on jediné co potřebuje je ta závodní atmosféra, ten adrenalin. Ten křik kolem a hlavně ty psíky co běhají vedle. Na tréninku, kde to zná běhá úžasně a na závodech by to hned všechno očmuchával, vítal se s ostatními. A tak už si ten den moc nezaběhal a v neděli už také ne. A je to veliká škoda, tak snad ho příště kapitánka družstva nechá běhat alespoň více v sobotu. V neděli jde o hodně a tak jim to tam nebude kazit, to on sám ví.

A tak družstvo CB III. Vyběhalo Dastíkovi jeho první  1.místo .

My, ostřílení flyballáci jsme byli zařazeni do druhé divize a ta běhala až v neděli odpoledne a v pondělí ráno. Oslabeni o Mejzíka, který musí pilně trénovat otočky jsem nastoupili ve složení Coffee, Criss, Linetka, Gerrýšek, na výpomoc Blade a mije maličkost. Takhle skvělou náladu a pohodu jsem dlouho nezažili a bylo to super. I díky tomu jsem do pondělního DE nastupovali z druhého místa.

A v pondělí? No šlo to jak po másle a stále jsem vyhrávali, až s nejrychlejším družstvem v divizi jsem prohráli a tím si zajistili opakované finále. No a tam se mě ani mojí paničce marcele moc nedařilo a díky chybám ze strany paničky a posedlní mojí jsem prohráli a zůstali na 2.místě ve druhé divizi. Ale i tak jsem domů odjížděli všichni moc spokojení a těšíme se do Plzně na další turnaj.

Fotečky zde: 

Markéta Korintová

Kateřina Skalková

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                

************************************************************************************************************************************************************************************

 

KVĚTEN

***************************************************************************************************************************************************************

FITMIN WELCOME SUMMER PLZEŇ PŘEŠTICE  29.-30.4.2017

Tak tu máme další víkend a frisbee sezona je v plném proudu. Tentokrát vyrážíme do Plzně. Mejzík zůstává doma, neboť jeho panička Týna vyrazila na SPARTANA. Tak vyrážíme ve složení já, Exík, Dastík a mimino Ridiculus a také Vojtík.

V sobotu je na programu SPTF a DD. Já s Vojtíkem jsme se moc nepochlapili. Nějak se nám nedaří se sladit a sehrát. A tak se nám ani jedno kolo moc nepodařilo. A asi když to uviděl Exík, tak se rozhodl mě v tom nenechat a s bodama jsme na tom byli hodně podobně. Nejlépe z nás si vedl Dastík, i když panička Marcela s ním měla hodně moc práce aby nikam neutekl a fungoval tak, jak má.

A tak neše sobotní umístění v SPTF vypadá takto:

Gerry- 21.místo

Dastík-  19.místo

Exík-  16.místo

V DD se nejlépe vedlo Vojtíkovi s s mojí maličkostí a tak jsem vybojovali opět bramboru, tudíž 4.místo.

V neděli bylo na programu opět SPTF a k tomu i PTT. Začnu u PTT. My dva s Vojtíkem jsem se do dalších bojů nedostali ale překvapil Dastík a nakonec i Exík se dostal. Exík to měl na tři chycené a Dastík skoro se stejným časem jako Exík, jen se zastávkou u fotografa . Ale bohužel ani Exíkovi ani Dastíkovi se v dalších kolech nedařilo a tak žádné umístění na stupních vítězů se nekonalo.

A SPTF? No občas se někomu dařilo, občas ne…… no vždyť to znáte.

A jak to v neděli dopadlo v SMD ?

Gerry- 20.místo

Exík- 15.místo

Dastík-  17.místo

PTT

Gerry- 24.místo

Exík- 14.místo

Dastík- 15.místo

 

                                                                                                                                                                                                                                        

***************************************************************************************************************************************

 

 

 

14.-17.4.2017 VELIKONOČNÍ FLYBALLOVÉ SOUSTŘEDĚNÍ S LAVINOU

Tak jsem byl určen, abych vám napsal něco málo o velikonočním soustředění . A tak jsem se rozhodl, že si k tomu povolám i našeho nejmladšího člena a mého synátora Ridička. No byl z toho trochu vykulený, že chci aby mi s tím pomohl, když ostatní kluci psali články až mnohem déle

V pátek brzo ráno vyrážíme všichni kluci a Marcela, Kamil a Týna směr Třeboň. Celé 4 dny tam budeme pilně trénovat flyball společně s jinými týmy a za dohledu Laviny, která tento sraz zorganizovala.

Za naše družstvo CrazyBalls vyrazili CBI, CBII a CB III jen Dastík a Frena.

Denní rozdělení bylo následující: dopoledne začátečníci a po obědě závodníci. A tak jen co jsme v pátek přijeli, tak nastoupil náš nejmladší benjamínek Ridiček. A na to, že dráhu nikdy neviděl, natož plůtek kolem ní to pobral skvěle a za paničkou Marcelou utíkal co mu nožičky stačili. Ani ho nenapadlo se stresovat kde to běží a co to je kolem něj.

Odpoledne v pátek jsme začali běhat i my zkušení. Moc jsem se těšil, ale Mejzík nám to malinko zkazil. Již na tréninku doma v Liberci se mu poseldní dobou moc nedařili otočky a tak když běhal, tak mu to moc nešlo a občas se na boxu rozplácnul jako žába. A tak jsme ho druhý den nasadili do začátečníků a zkoumali, proč to tak je. Pro jeho bezpečnost a klid všech v rodině nakonec paničky rozhodli, že se musí přeučit otočku znova a dobře a pak teprve budě opět běhat v týmu. A tak po zbytek soustředění trénoval jen otočky s kavaletou a pak večer s Týnou frisbee.

V sobotu byl harmonogram stejný a tak jako první jde na plac Ridiček. Dnes mu k běhání přes překážky poprvé přidali i otočku na shootu. A netrvalo dlouho a pochopil, co po něm panička Marcela chce. Asi bude moc šikovný po mě . Jen mu asi budu muset vysvětlit, že balonky a hračky se nosí zpět k paničce, a ne si je hamounit pro sebe.

   

Odpoledne opět běhala celá družstva, byla tam atmosféra skoro jak na závodech a to Ridiček panečku koukal na ten šrumec. Podle časů jsme druhý den běhali o trochu lépe, ale například já to umím i rychleji. Nějak se na tom boxu u otočky vždy zadrhnu a tak mi pak panička také naordinovala kavalety a otočku po novu. Tak snad mi to pomůže. Gerrýšek dělá z nás všech otočku nejlépe a běhá celkem stabilně. Je to šikulka. A Dastík? Tomu to šlo krásně, psi ve vedlejší dráze vůbec neřešil, jen kdyby zrychlil otočku a přidal na tempu při cestě pro míček. Zpátky to metelí , ale k boxu je to lážo plážo . Ale pevně věříme, že se zrychlí a přestane myslet na to že by mohl támhle chytit ptáčka, tuhle očuchat fenečku a nebo jít přivítat někoho známého.

V neděli jsem si opět zaběhali a jelikož tam byla i Ridičkova maminka Easy, tak jsme udělali i pár rodinných fotografií. Nějak nám to naše dítko vyrostlo a je již větší než maminka. Ale sluší nám to spolu co?

                                                   

V pondělí jsme už neběhali , bylo ošklivo a tak jsem se vydali na procházku po krásách Třeboně. Navštívili jsme nějakou hrobku a proběhli se v krásném parku. Jen škoda, že nás panička nepustila se vykoupat do těch všech rybníků, které tam byly. No tak snad příště. Po obědě nás čekala cesta domů a my se už moc těšíme na začátek května na první flyballový turnaj v sezoně. Snad ještě stihneme něco natrénovat a neuděláme ostudu .

 

                                                                                                                                                                                

*********************************************************************************************************************************************************************************                                                                                      

 

8.-9.4.2017 MDDD CITOV

Hurá a zase hurá. Konečně jsem se dočkali a je tu prví závod frisbee sezony. A o to je to lepší, že se panička Marcela rozhodla, že i já malý utíkač a ztřeštěnec můžu závodit. A tak v sobotu neskutečně brzo ráno ve 4.15 odjíždíme na Moravu. Byl jsem tak natěšený, že jsem společně s Ridičkem v kleci nemohl ani pořádně spát a pořád jsem se tam vrtěl. Když jsem dorazili na místo tak paničky i s Vojtíkem postavili stany a dali nám snídani.

On totiž i Vojtík měl svoji premiéru. A to s Gerrýškem na všechny 4 distanční disciplíny. A tak vám pomalu napíšu, jak to bylo.

V sobotu byla na programu SPTF a DD.

Já, Gerrýšek i Exík jsme na tom po obou kolech nebyli nejlépe. Ale popořadě. Vojtík a Gerry se malinko hledali, a tak když to Vojta hodil hobře, tak si to Gerry pinknul nebo nechytil a naopak. A tak celkově 21,5 b za obě kola je katapultovalo někam na konec výsledkové listiny. Marcela s Exíkem se snažila, krásné hody, ale znáte Exíka….. běží, běží a když má chytit disk, tak ho začne hledat. Po obouch kolech stejný počet bodů jako Gery. Asi chtěl s ním a Vojtou držet basu, aby kluci nebyli smutní. No a moje maličkost a SPTF ? Víte jak na to jsem s tím utíkaním ? No co mi to dalo práce nejít se kouknout za tím psíkem co šel kolem hřiště, nebo se nepřivítat se známým človíčkem? No moc jsem toho nepochytal , ale snažil jsem se a panička měla ze mě radost. V prvním kole jej jeden chycený a v druhém již dva. Pokud to bude mít takto stoupající tendenci, tak by jsem to někam mohli odtáhnout.

A Mejzík s Týnou? No co vám mám povídat, šlo jim to hezky a doufám, že to budu umět časem stejně jako on. Nakonec po rozhozu s polským týmeme z toho bylo 2.místo . No dal si krásný dárek ke svým 5-tým narozeninám .

V DD se mě a Exíkovi celkem dařilo. Exíkovi jen o 20 bodů utekla kvalifikace do dalšího kola ( 170 b) a mě jen o 30 bodů ( 160 b) . A panička mě moc chválila, skoro všechno jsem pochytal a nikam neutíkal. Mejzíkovi a Gerrýškovi už to tolik nešlo a tak skončili někde ve 2/3 startovky.

Večer jsem se šli projít na delší procházku a pak už jsem si zalezli do klecí a vychutnali si večeři. Ještě jsem s klukama malinko poklábosil o mém prvním startu a ani nevím jak jsem usnul .

V neděli by na programu Quadruped a TT. Na Quad se moc těšil jak Mejza tak i Gerry. Exík se netěšil ale byl také úžasný.

Nejdříve šli na řadu ženy a po kvalifikacích byla nokonec Marcela s Týnou ve skupině. No tak asi tušíte, jak to dopadlo. Ale i Exík s paničkou se činili a s hodem 48,7 m se kvalifikovali na MČR 2017. Ze skupiny postoupila Týna s Mejzíkem a tak na Marcelu čekal a poslední šance. Ale ani tam to nestačilo a tak se umístili na 6.místě. No a Týna s přehledem a s nejdelším hodem dne vybojovala 1.místo . No jsou to prostě borci .

A co Vojtík s Gerrýškem? No střídavě oblačno . Ale na to že toho spolu tolik nepotrénovali tak to bylo super. Sice ze skupiny nepostoupili a v poseldní šanci je nakonec přehodil Martin s Erzíkem ( Exíkův bráška) tak 5.místo je skvělé. A k tomu kvalifikace na MČR 2017 a nejdelší mužský hod.

A jako poslední byl na řadě PTT. V kvalifikaci jsme byli všichni 4 a jaké bylo překvapení, že i já pomalík Dastík jsem se dostal na poslední 16. Postupové místo . No já byl moc šikovný a chytil jsem to na dva hody. No mohl jsem trochu přidat, ale víte jak se pořád rozhlížím kde co lítá. No a tak to nakonec dopadlo tak, že jsem nastupoval proti nejrychlejšímu Hacikovi. A ono to dopadlo skoro vítězně pro mě. Chybělo opravdu pár cm a byl jsem v cíli dříve, Agnieszka byla asi malinko nervozní. A tak jsem obsadil krásné 16.místo. Gerry a Mejzík nastoupili spolu ve dvojici, a jak Vojta moc nezná pravidla, tak neslyšel odpočítávání a nevěděl kdy hodit a pustit Gerryho. No tak si start zopakovali a nakonec ho Týna s Mejzíkem porazili. A 12.místo je skvělé. Marcela s Exíkem svoje kolo vyhrála, i když byla panička malinko zmatená a myslela si, že vyhrál o kousek ten pejsek vedle a tak nás vychodila a uložila do kenelek. A ejhle, sedí si tam u hřiště, kouká na ostatní a najednou volají její jméno. Byla malinko zmatená, a tak vystřelila rychle pro Exíka a měla to i s rozcvičkou. Po bojích to dopadlo tak, že v rozhozu o postup do finále si Exík druhý disk pinknul a pes vedle byl rychlejší. A v rozhozu o 3.místo to dopadlo stejně. Polední disk opět pinknutý a tak Exík vybojoval 4.místo. No a Mejzík proplouval až do finále a vybojoval 1.místo. Je to prostě pašák.

No moje premiéra nebyla nejlepší ,ale panička měla radost, a že prý příště to bude lepší, tak se pokusím v Plzni neudělat ostudu.

                                                                                                                                                                                                                                                          

*********************************************************************************************************************************************************************************

 

DUBEN

************************************************************************************************************************************************************************************

TŘÍGENERAČNÍ NÁVŠTĚVA U LIBORA A ANDREJKY V KOLÍNĚ 25.3.2017

Než nám začne závodní sezona, tak se panička Marcela rozhodla, že navštívíme naše kamarády a hlavně mého tatínka ACE of Speedy Dream. A tak jsem v pátek večer vyrazili do Kolína. Vzali jsem s sebou i Gerrýška a hlavně  Ridička, aby jsem mohli udělat fotečky i s jeho děfečkem. Jen škoda, že ten Ace je takový morous a nechce si se mnou hrát a kamarádit se. Ale s Ridičkem si jak Ace tak i Darth pohráli krásně.

V sobotu ráno jsem si vyšli na procházku a pak jsem si vegetili u návštěvy na zahradě a grilovali. I na nás něco zbylo, pár hlaviček ze pstruha. Mňamky. 

 

   

                                                                                                            ......... s dědečkem Acem...........

    

                                                                                                       ....... s tatínkem a s Gerrýškem..........

Byl to skvělý den a my pevně věříme, že návštěvu co nejdříve zopakujeme .

                                                                                                                                                                                                                                                 

********************************************************************************************************************************************************************************

PES A FENA ROKU 2016- VYHLÁŠENÍ- HELVÍKOVICE 19.3.2017

I v letošním roce nás paničky přihlásili do soutěže pořádané klubem BCCCZ -  PES A FENA ROKU.  myslím, že ostudu jsem neudělali a nějaká ocenění jsme si také přivezli. V neděli po snídani jsem vyrazili do Helvíkovic na schůzi BCCCZ při které probíhalo i předávání těchto cen. Mejza s paničkou byli v Praze a tak jsme na schůzi jeli jen já a Exík. V Turnově jsem naložili Šárku s naší kamarádkou Beruškou. Dlouho jsem se neviděli a tak jsme si všichni pěkně po cestě poklábosili a ani jsem se nenadáli a byli na místě.

Schůze byla celkem dlouhá a tak jsem čekali v autě až nás holky vezmou na vyhlášení.

A jakto všechno dopadlo? Nejlépe pro Exíka :) . Marcela ho přihlásila do 4 ktegorií a ve všech stál na stupních vítězů. Ale vezmu to postupně:

Mejzík- 1.místo v DOGFRISBEE

Gerry - 2. místo v DOGFRISBEE

Exík- 3.místo v DOGFRISBEE

Ve Flyballe jsem byli přihlášeni také všichni ale umístil se jen Exík - 2.místo

DOGDANCING- Exík 3.místo

VŠESTRANÝ PES- Exík  1.místo

 

 

Máme velikou radost že se nám tak zadařilo a snad to příští rok v tom flyballe vytáhneme na lepší místa :) .

Jé je, ještě bych zapomněl, jsem ale hlava děravá- máme doma ŠAMPIONA VÝKONU BCCCZ  a není jim nikdo jiný než náš úžasňák Mejzík. Jsi kabrňák a moc ti všichni gratulujeme :)

                                                                                                                                                                                                                                              

***************************************************************************************************************************************

 

 

NAŠE PASENÍ

Jak víte, občas nás panička vezme i na pasení, tedy mojí maličkost a našeho nejmladšído Ridička. No a jak nám to jde? Co napsat. Mě to jde pořád stejně, žádné velké zlepšení zatím nenastalo, ale snad se to prolomí.

No a co maličký? S ním si jak bylo nařízeno naší trenérkou Alčou má panička u pasení hrát. Nechtít po něm, aby to bylo dokonalé, prostě ho nechat ať ukáže , co v něm je. Myslím, že něco tam je, ale co přesně nedokážu odhadnout, neboť nejsem přeborník v pasení. Občas je dokáže pěkně prohnat, ale pak se uklidní a vypadá to i že ví, co dělá.

                                                                                                                                                                                                                                                   

*******************************************************************************************************************************************************************************

 

BŘEZEN

**************************************************************************************************************************************************************

POSTUPOVÉ ZKOUŠKY HORNÍ POČERNICE 27.2.

Tak jsem se s paničkou opět vydali na dogdancingové zkoušky. Ano opět Htm 2. Už jsem z toho byl malinko nervozní, ale musím vám napsat že tentokrát!!!!!!!! , jo tentokrát to vyšlo. I když jsem byl nervozní a v tréninku těsně před zkouškou jsem byl celý neposlušný a tak se panička bála že to neuděláme, a pokud ano tak jen na VD. A tak když ose vyhlašovalo, byla celá překvapená, že nám to vyšlo na 36 bodů a tím pádem i na VÝBORNĚ . Sice s odřenýma ušima, ale  máme jí.

Tak ted jen natrénovat na F2 a další level bude za námi. Slubuji, že se budu snažit a tu další zkoušku nebudeme dělat 4x.

                                                                                                                                                                                                                                                  

*********************************************************************************************************************************************************************************

 

KYNOLOG ROKU 2016 - VYHLÁŠENÍ    25.2.

Rok se s rokem sešel a my jsme se opět vydali do divadla U22 na slavnostní večer předávání cen KYNOLOG ROKU 2016.

Letos nejen za dogfrisbee, ale i naše CrazyBalls I. byli nominováni  a umístili se na krásném 4.místě. Tato sezona byla z počátkku trochu nešťastná, ale ke konci jsem se seběhali a byly to skvělé výkony.

V dogfrisbee byl nominován Mejzík s paničkou Týnou a stejně jako loni jim porota přisoudila 3.místo. Jejich sezona byla perfektní, posbírali nespočet tytulů- MČR v Quadrupedu, ME  v Quadrupedu, krásné 8.místo na ME ve freestyle, první místo v celoroční soutěži DOG SHOP LIGA DOGFRISBEE 2016, a tak si toto ocenění opravdu velice zaslouží.

                                                                                                                                                                                                                                        

****************************************************************************************************************************************

DOGDANCINGOVÝ SEMINÁŘ S IRENOU IŠTVÁNKOVOU 18.2.

Tak jsem si s paničkou zajeli na dogdancingový seminář s Irenou Ištvánkovou. Celé odpoledne jsme se věnovali novým cvikům pro zkoušky druhého stupně. Poradila nám jak co trénovat a tak  máme novou chuť do práce :)

Byla tam s námi i Alena Smolíková a tak jsem po dleší době zase viděl její fenečky.

                                                                                                                                                                                                                                       

                                                                                                                                                                                                                                                         

*************************************************************************************************************************************************************************************

                                                                                                                                                                                                                                                         

ÚNOROVÉ UDÁLOSTI U NÁS VE SMEČCE A NETRPĚLIVÉ ČEKÁNÍ NA SEZONU

Stále u nás leží sníh a my se radujeme jako malé děti. Ještě nás to neomrzelo. Hlavně mojí maličkost. Kdo mě zná tak jistě ví, jak moc sníh miluju a co všechno v něm dokážu .

Malinký ( no vlastně už není malinký) Ridiček chodí pravidelně na cvičák, již se otrkal a už začíná malinko zkoušet, co mu projde a co ne. No ale řekněte sami, kdo z nás to občas nezkusil nebo nezkusí .

Po cvičáku občas zajdou za novou kamarádkou Tairin ( Tina Turner tender Flash) a je moc rád, že si může pohrát se sobě rovným, i když tahle malá prncezna je tak trošku piraňka.

Moc rádi by jsem začali chodit na tréninky flyballu, ale letošní zima nám v tom moc nepřeje, a tak chodíme ven, cvičíme na míčích a občas nám panička vezme frisbee. Zimu máme moc rádi ale už by ten sníh mohl roztát, to čekání je tak nekonečné.

                                                                                                                                                                                                                                

***************************************************************************************************************************************

 

ÚNOR

***********************************************************************************************************************************************************************************

 

DĚNÍ V LEDNU V NAŠÍ ČTYŘNOHÉ RODINCE

 

Tak jsem opět o rok staří a píše se rok 2017. Jaký pro nás bude? Bude sezona tak úspěšná jako loni, nebo ještě lepší ?

Hurá a zase hurá. Napadl snížek. Největší radost z něj má Gerry jako vždycky. My ostatní ho máme také rádi a užíváme si ho.

7.1.2017 se vydali panička Marcela s Exíkem opět na dogdancingové zkoušky. Opět na Htm 2. No jak nikdo nečekal, opět dikvalifikace. Tentokrát za nedodržení polohy u pivotu. No tak snad příště už to vyjde.

Náš nový člen rodiny, ano nový člen RIDIČEK – Bugs Bunny Elegant rascal se pěkně aklimatizoval a zapadl do naší smečky skvěle. Po velké poradě jak dvounohých tak čtyřnohých obyvatel našeho domu bylo rozhodnuto, že u nás zůstane. Všichni si na něj zvykli, jen na mě. Já ho moc nemusím a ani se k němu moc nehlásím. Ale třeba ho někdy vezmu na milost.

21.1.2017 ho panička společně s Exíkem vzali poprvé na pasení. No Exík pásl a Ridiček si jen užíval běhání kolem stáda a zaháněl ovečky zpět do stáda. Zájem jevil a tak se uvidí na dalším tréninku. Musím poděkovat Doubrafce za skvělé fotečky jak Exíka tak i toho prťouse Ridicka.

Hned na to 22.1. vyrazili Marcela s Exíkem na opravu těch zpackaných DD zkoušek, no nevím jestli vám to mám psát, ale opět diskvalifikace, tentokráte za chůzi bokem u pravé nohy. No začíná to být celkem drahý sport. A tak jim přeji, aby až na konci února opět vyrazí to konečně vyšlo.

V sobotu 28.1. k nám přijel kolega od paničky z práce a měli jsem odpolední focení. Pro někoho to byla sranda a pro někoho opruz. A tak se moc těšíme na profi fotečky. Nebojte, postupně vám je budeme ukazovat.

No a 29.1. byla Ridičkova premiéra. Ráno totiž s paničkou Marcelou vyrazili do psí školky na cvičák. Všichni jsem si tím prošli ( já jen okrajově) a jak jsem slyšel, byl opravdu moc šikovný. Asi to bude trochu šprtík a „Hujer“  po tatínkovi. Jak ho tak po očku pozoruji, neboť s ním vlastně nekomunikuji a mám na to čas, tak to vypadá, že je velice učenlivý, celkem rychle chápe oproti tatínkovi. No prostě něco jako moje maličkost.  A tak mu moc fandím a přeji, aby se mu dařilo stejně tak skvěle jako mně.

                                                                                                                                                                                                                                      

********************************************************************************************************************************************************************************

 

 

LEDEN

***********************************************************************************************************************************************************************************